Narozeniny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397335 30.12.2018 10:18

Dobrý den přátelé, chtěla bych se zeptat, zdali nemá někdo problémy jako já. Víte za poslední půl roku se mi jedno oko zhoršilo o 1 a čtvrt dioptrii. A teď v poslední době cítím že se mi zrak opět zhoršil. V dubnu jdu zase na prohlídku tak uvidíme ale teď k té otázce neexistuje nějaké kapičky které by to nějak zmírnili? Opravdu asi si teď vymýšlím ale opravdu nechci čekat do dubna až se mi zase zhorší zrak

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • janalab30.12.2018 13:23

    Ja bych misto kapek zkusila se co nejvice vyhnout zirani do PC, tabletu, telefonu a TV a chodit vic ven, idealne do prirody. Stridanim koukani na blizko /do dalky zrak nejvic cvicis a muze to byt prevence dalsimu zhorsovani

  • Ahoj, smím se zeptat, kolik ti je? Ono to možná není důležité, ale v mém případě byla taky doba, kdy sei zrak rapidně zhoršoval. Bylo to někdy, když mi bylo 14. Prostě jsem rostla a zrak byl horší a horší. Teď mi je osmnáct a musím zaklepat, protože se můj zrak ustálil a je pořád stejný. O žádných kapičkách teda nevím, ale pokud budeš cítit zhoršení, pokaždé upaluj k očnímu.

  • Francy30.12.2018 11:05

    Vždyť se přeci můžeš objednat na oční, není potřeba doporučení. Mě bude 25 a bohužel dioptrie pořád naskakují, už od 4 let.

  • Ikdyz mas kontrolu az na duben, muzes tam zavolat, zda te nevezmou driv, ze se ti zrak horší. O žádných kapkách jsem neslyšela. Leda tak na pocit suchého oka... Popr. si muzes nechat zmerit dioptrie v optice (myslím , ze nektere tuto sluzbu nabizi), bys aspon vedela, zda se zrak opravdu horsi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist