Náročná na vzhled ostatních?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #313506 3.3.2016 23:15

Ahoj, mám problém zřejmě s "náročností" nebo tak něčím. Mám přítele, kterého jsem ukázala kamarádkám a všechny z něho byly nadšené, jen já mu skoro furt říkám, ať maká (chce i sám posilovat, ale jako bych si to nemohla odpustit). Když vidím je ho staré fotky, kde vypadá příšerně, je mi tak nějak divně. Teď se chce ostříhat na krátko a já z toho doslova šílím, protože vím, že bude vypadat hrozně.

Nebo třeba kamarád mi přijde docela hodně hezký, holky když ho viděly na videu, roztékaly se.

Teď mám nového kamaráda, který je prý též, jak říkajíc "kus", ale mě nepřijde až zas tak nádherný. Navíc mi přijde děsné, že když si píšeme, směju se u toho jak blbá, protože je vtipný, ale když se podívám na fotku na instagramu, tak mě to jakoby přejde.

Stejné to je u spolužáků. S kamarádkou jsem potkala spolužáka, podle ní je nádherný, podle mě normální. Na párty s jinou kamarádkou jsme potkaly druhého spolužáka, který mi vždycky přišel nic moc a ona tvrdila, že byl hodně hezký. Tak já nevím, co to se mnou je. Jsem nějak moc náročná a nelíbí se mi to. Přijde mi, že pak měním názor na lidi jen proto jak vypadají, ale to já dělat nechci. Prosím, chápete mě někdo? Nevít, co bych s tím mohla udělat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak jestli jste krásná modelka, štíhlá jako proutek a v hlavě nemáte lečo s rozinkama, tak si klidně vybírejte z krásných chlapů.
    Stejně jednou přijdete na to, že krása je pomíjivá a důležitý je charakter...

  • Pokud své vnímání nezměníš a budeš nadále soudit lidi jen podle vzhledu, budeš v životě velmi, velmi nešťastná
    Osobně se domnívám, že je to nevyzrálosti a dětinskosti, která by měla časem vymizet.

    Lidi se rádi obklopují krásnými věcmi, radši si koupím nové růžové kolo než hnusnou zrezivělou kraksnu, ale kvůli funkčnosti.

    Lidi takhle nefungují a kdo jo, tak je sobec a ubožák. I ten sebekrásnější člověk může být totální guma a zlý a zkažený vevnitř, kdo dokáže ublížit lusknutím prstu, mezitím co někdo, kdo nemá tak ucházející zevnějšek, nebo má 30 kilo nadváhu, může být ta nejkrásnější bytost na světě. A bez nich žít nejde

    Otevři oči, pokud se zbavit předsudků. Obal, zaměř se na to, co v sobě člověk nosí a jaké má srdce.

  • Nebyla jsem až tak psycho jako ty, ale také mi dříve záleželo na tom, aby se můj kluk líbil i ostatním holkám, byl atraktivní a já mohla být na sebe i na něj hrdá. Potom jsem potkala svého budoucího manžela, který se mi líbil ze všech kluků nejvíc, líbí se mi i teď, po deseti letech, líbí se mi na něm všechno a představ si, byla jsem z mých vrstevnic až na pár výjimek jediná. Ale už mi nikdo nevymluvil, že není krásný, protože mně tak připadal. A tomu se říká láska. Až potkáš toho pravého, tak pro tebe bude ten nejkrásnější se svaly i bez nich, uvidíš ;-)

  • Myslím, že tohle je něco, co se spraví samo - zkušenostma a věkem. Taky jsem kdysi ulítávala na modrooké blonďáky a nenalíčená nevyšla z domu...pak se člověk párkrát spálí a ty hodnoty se začnou přesouvat tak nějak samy...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist