Namalovaly jste se na svatbu samy nebo od vizážistky?

Otázku položila: Simone 31.1.2013 16:11

Ahoj holky, přemýšlím nad vizážistkou...malovaly jste se na svatbě samy, nebo jste si nechaly udělat make-up od vizážistky? Co jsem tak slyšela, tak od vizážistky to prý dýl drží, na druhou stranu mě můj make-up taky vydrží dlouho :-o A hlavně co jsem tak viděla na fotkách od kamarádek, vizášitky je namalovaly tak, že pak vypadaly buď zmalovaně nebo úplně jinak než normálně, což já fakt nechci, protože to můj přítel nemá rád.
Napsaly byste mi tedy svoje zkušenosti, proč jste služeb vizážistky využily/nevyužily, zda to bylo dobře a proč si myslíte, že je to lepší? Díky!

Všem moc děkuji za názory a doporučení :) Možná zajdu k nějaké vizážistce na zkoušku (pro klid duše :-D), ale spíš to vidím tak, že se namaluji sama. Mému příteli se asi víc líbím s kruhy pod očima nebo nevím, ale asi by se mi moc nelíbilo dát za vizážistku nemalé peníze a pak se dozvědět, že jsem byla hezká, ale nepřirozená :-D Nicméně díky moc, že jste se mnou sdílely vaše zkušenosti, pomohlo mi to v příjemném rozhodování :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se malovala sama a bylo to fajn. Nechtěla jsem dopadnout jako kamarádky, které od vizážistky vypadaly nepřirozeně, nezvykle a necítily se v tom dobře, protože nejsou zvyklé se moc líčit.
    Ale na druhou stranu je to trochu stres a líčíš se pod tlakem, spěcháš, bojíš se abys to tentokrát nezkazila, aby jsi se někde nezapatlala....
    Taky někdo naopak chce vypadat jinak než obvykle - ikdyž píšeš, že to přítel nemá rád.

    Pokud by ses rozhodla pro vizážistku, tak si ale určitě domluv zkoušku líčení a dobře jí vysvětli jak se líčíš ty a jak bys chtěla vypadat. Jestli se rozhodneš jít do toho sama, tak si to několikrát vyzkoušej a nacvič, ať v den D nezmatkuješ a přesně víš co chceš udělat a jak dlouho to trvá.

  • sama s pomocí mé kadeřnice. vizážistku sem nechtěla - zmalovala by mě a já používám hlavně přírodní kosmetiku, takže sem byla ráda za moje malovátka.

  • Malovala jsem se sama a pomáhala mi sestra, koupila jsem si kvalitní stíny a makeup jsem měla svůj, já se totiž moc nemaluji, tak jsem chtěla decentně a vydrželo to celý den, jen jsem se šla občas přepudrovat. A jestli máš odzkoušené značky co ti vydrží tak bych se malovala sama. Jednou mě totiž taky malovala zdarma vizážistka a jako jo, bylo to pěkné, ale nebyla jsem to já... takže i tato zkušenost mě trošku odradila.

  • Ja jsem investovala do vizazistky. Cesala me i licila a myslim, ze to za to stalo. Ja se nelicim vubec a ani nevim, jestli to umim :o). Byla spokojena a na fotkach vypadam moc dobre. Pokud si nejsi jista, tak muzes k nejake jit jenom na zkousku a uvidis.

  • co já vím tak všechny moje známé se nechaly llíčit od vizážistky a byly spokojená a co vím tak nejdřív měly zkoušku jak budou vypadat takže si myslím,že i ty když půjdeš k vizážistce tak se sní určo domluv na zkoušku a pak se rozhodneš podle toho jak se ti to bude libit...ale ber to tak ze jako princezna budes jen jednou :) tak at to mas se vsim vsudy :)

  • jancaocet31.1.2013 17:11

    Myslím si, že v den svatby je potřeba vizážistka, která tě namaluje profesionálně aby make-up vydržel. Alespoň jeden den v životě by ti nemělo být líto za to ty peníze dát.

  • Martasek8931.1.2013 17:18

    Já se namalovala sama :) Neplpu se ničím, nemám to ráda a nemám proč, takže by bylo zbytečné někoho zvát a platit :)

  • Mě přijela domů kosmetička a bylo to naprosto super. Make up vydržel do večera a to venku bylo přes 30 stupňů. Myslím si,že ten jeden den se vyplatí investovat do odborníka. Měla jsem jednu zkušku na líčení asi 3 dny před svatbou a tam jsme se domluvili co a jak, nemám ráda zmalované obličeje, jsem pro decentní malování a taky jsem byla namalovaná pouze decentně. A proč je to lepší? Nemusíš se stresovat,že se ti to nepovede, hlavně pak máš na sobě již šaty a bát se ještě,že si je nedejbože zašpiníš, pomačkáš ...

  • petulinkaa1331.1.2013 17:38

    Já mela vizážistku,byla jsem na jedne zkousce, i u kadernice a v den svatby vizážistka přisla k nam domu ( teda k mamine
    ) odkud jsem se chystala :-) a nelituji,vydrzelo mi dlouho,bylo to neprehnane,jemne a presto uzasne vselicos prokouklo,sama bych se tak na takovy den nenamalovala :-)

  • Mě líčila kosmetička, nejdřív jsem byla na zkoušce, tam jsme vyzkoušely, co mi sluší a co ne, abych pak na svatební den nevypadala jak klaun apod. I když mám mastnou pleť, tak mi líčení vydrželo v teplém počasí (kolem 23°C) celý den. Za mě se vyplatí investovat pár korun v tak významný den. Je to přes dva roky, ale ceny se myslím moc nezměnily a platila jsem tehdá tuším 250,-Kč i se zkouškou. Podotýkám, že bydlím ve větším městě, takže ceny jsou myslím takové obvyklé.

  • venysek31.1.2013 23:46

    Já jsem se nechala učesat od kadeřnice a malovala jsem se sama (moje zdejší profilovka). Poprvé jsem zápasila s makeupem a na nalíčení jsem měla cca 20 minut, ale jsem za to ráda. Když jsem se někde nechávala malovat, patlali na mě tuny makeupu a to mi vadilo, takhle jsem si ho dala jen málo, abych zakryla rýmu a líčení očí nebylo nijak složitý :-) Měli jsme miniaturní svatbu, tak nebylo ani třeba, aby bylo nějak extra výrazný, aby mi obličej nezapadl mezi ostatní :-)
    Známá mi doporučovala, ať se nechám namalovat od vizážistky, že ona s tím byla spokojená, ale manžel, který na její svatbě byl říkal, že vypadala dost nepřirozeně. A mě to přišlo, že to vypadalo dobře jen na těch svatebních fotkách..

  • Katka1771.2.2013 17:39

    Musíš mít kvalitní vizážistku. Kamaradka u jedné byla a šla se domu umýt.. Na druhou stranu moje šéfová byla krásně nalíčená a těch pochval co dostala. Taky existuje zkouška líčení před svatbou, aby to nebylo hned na ostro..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist