Nález na děložním čípku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269918 2.1.2020 18:06

Byla jsem na preventivní prohlídce v srpnu, dělali mi stěry, prý tam je nějaký nález. Dali mi vědět až dnes, že se stala asi nekde chyba, doktor rikal ze za pul roku se musi ster udělat znovu a pak budeme vedet dal co a jak... Do te doby nema cenu nic řešit akorat mi doporucil nějaký drahy lék papilocare ale že záleží na me jestli to budu pouzivat, ale ze mi to může tím i zmizet, ma nekdo zkušenost? No a říkal ze se bavime o rakovině děložního cipku ale v nejakem nizkem stadiu nebo co, ma nekdo zkušenost? A jeste říkal ze doporučuje očkování děložního čípku. Mam se bát? Jssm z toho docela zmatená 😕

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja jsem jednou mela taky spatne vysledky z preventivni prohlidky. Novy odber se delal po pul roce a vse v poradku. Zadna lecba ani leky nebyly treba (tehdy jsem byla jeste bezdetna a po potratu). Kdyz mi to tehdy rr rekl, dostala jsem skoro infarkt.
    Radim nenervuj se, vim je to tezke. Ale verim, ze stejne jako u me, to dopadne dobre

  • Mám stejnou zkušenost jako paní nademnou. Měla jsme taky nález HPV a za půl roku to bylo čisté

  • Mám taky zkušenost, že se mi nález jednou zhoršil, taky jsem šla po půl roce a 2x po sobě jsem měla zase čistý nález, tak už zase chodím jednou za rok :) ..taky mi na to jedna suplující Dr nabízuela nějaký supr drahý léky, ale opravdu zněla jak nějaký ty navolávači přes telefon, takže jsem jí nevěřila ani slovo a nic jsem nekupovala ani neužívala... ty nálezy se mění s hormony a se životosprávou a se vším, co tělo zažívá.. mě třeba Dr jednou řekla, že se to třeba zlepší po porodu, no a mám po porodu a vše je tam v pořádku :)

  • Podobne, ako ostatné - PAP test sa preto opakuje, lebo sa stane, že je nález horší. Ak si chceš byť istá, že rakovinu nemáš, môžeš si zaplatiť LBC test, ktorý vie úplne presne odhaliť aj typ HPV vírusu (je ich niekoľko, ktoré spôsobujú rakovinu) - ster sa vykonáva trochu inak, vďaka čomu sú výsledky naozaj presné a podrobné. Ja som si ho pre pokoj na duši pred 2 rokmi zaplatila a neľutujem.

  • tehufobie2.1.2020 21:49

    Měla jsem 2x po sobě špatné výsledky. Vím,že jsem googlila to co psali ve zprávě a na netu předrakovinový stav. Až třetí odběr byl v pořádku. Takže první špatný byl na preventivní druhý špatný po půl roce a za dalšího půl roku to bylo pryč. Teď po roce zase v pořádku. Moje dr není žádný plašan uklidňovala mě,že většina těch nálezů sama zmizí.

  • Ahoj, byla jsem na tom stejně a po nějaké době už v pohodě. Uvidíš, že to bude dobrý. Děti zatím nemám, pouze 1 potrat, takže mě to hodně vyděsilo.

  • Petrakim3.1.2020 9:34

    Měla jsem kdysi nějaký nálet ve svých cca 20-22 letec (přesně si nepamatuji) a od té doby nic. Jak píšou ženy nade mnou - prostě to něco zachytlo, ale tělo si s tím často poradí samo a další stěr už může být v pohodě. V době, kdy jsem to měla pozitivní, jsem ani nevěděla, co to znamená, vůbec jsem po ničem nepátrala a udělala jsem dobře (oproti vám, protože vás to evidentně stresuje a zbytečně - neznalost je někdy lepší než možnost si vše dohledávat a promýšlet různé scénáře, co by kdyby).

    Do očkování jsem nešla ani náhodou - je poměrně mladé, neznají se dopady tohoto očkování za 20-30 let, kdy současně mladé naočkované ženy budou ve věku cca 40-50, kdy rakoviny obecně se vyskytují více (a co když ta potvora vakcína bude jeden z faktorů v kombinaci s jiným, co to spustí??? - nevím). Takže přínos očkování pro mě byl zanedbatelný, navíc mám od svých 16ti let stejného partnera, riziko nákazy je reálně velmi, velmi malé u stálého sexuálního partnera.

  • Choď na pravidelné kontroly tak jak tě bude zvát doktor a nestresuj se víc než je třeba. Nález se může zlepšit. Pokud ne doporučí konizaci. Na tom jsem byla, není třeba se toho bát. Měla jsem těžký předrakovinový stav. Naočkovat jsem se nechala, a to mi bylo v té době už po 35.Když se to bude hlídat, bude to dobré , uvidíš 😉

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist