Nahrazení odpoledniho mleka u miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270497 21.4.2020 11:50

Ahoj,
Mému synovi bude 8 měsíců a chtěla bych nahradit odpoledni mléko za svacinu. Nyni má dopoledne ovoce, obed maso zelenina. Rano a večer mleko dohromady kolem 400ml. A k odpoledni svacine ma doted 180 ml mleka. Otazka zni
Pokud nebude mit odpoledne 180ml mleka k svacine co mu dat za jidlo? Opet jen ovoce? Nebo jogurt? Kasi? Musi mit jogurt kazdy den aby mel stale dost mléka? Nebo 400 ml stačí? Dekuju za kazdou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych odpolední svačinu dala mléčného typu. nemusí to být nutně jen jogurt, ale v tomto věku je jogurt asi to nejlepší - na tvarohové věci je ještě brzy.
    syn po samotném ovoci odpoledne měl brzy hlad. kaše by mohla zase hodně zasytit a nechala bych ji bud na večeře (pokud nebude mít po ní žízen) nebo na snídaně. a možná bych zvážila, zda mléko na večeři je dostatečné zasycení.
    dítě by mělo v tomto věku ještě mléka mít poměrně dost, takže 400 ml/den by bylo málo.

  • A neni to zbytecne? Ja teda kojila a v 8. Mesici jsem teprve zacala davat prikrmy (varenou zeleninu k obedu).
    Jinak pokud teda si na tom trvas, uvazovala bych o svacinku ve forme nejake polevky (vyvar, kremova polevka), presnidavka s piskotem nebo rohlikem. Nebo treba ryzova kase s nastrouhaným jablkem.

  • já dávala malé většinou nějaký bílý jogurt a podobné, třeba i s kouskem ovoce nebo piškotu, pak měla malá mléčnou kaši na noc :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 503 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist