Náhradní tatínek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425094 26.5.2022 13:34

Má tu některá přítele, kterému vaše dítě z předchozího vztahu říká tati? Přijde mi to hrozně citlivá věc a nevím jak by k tomu mohlo v budoucnu s přítelem dojít. Pokud dětem nového partnera představíte jako strejdu, těžko to pak měnit na tátu. Na druhou stranu ho nemůžete označit za tátu moc brzy, když nevíte, jestli to vůbec vyjde. Začínají s tím oslovením děti sami, a nebo s tím začínají ti partneři, že sami projeví touhu po tom, aby jim dítě tak říkalo? Pokud to dítě začne dělat samo od sebe, co když s tím chlap nebude v pohodě a nebude chtít, aby mu dítě říkalo táto?
Jak to bylo u vás? Vyžaduje to vážný rozhovor nebo to má spíš vyplynout samo?
Syn vlastního otce nikdy neviděl, budou mu 3 a přítel ho zná od narození, ale asi by ještě nechtěl, aby mu říkal syn táto. Na druhou stranu, když bych měla s přítelem teď společné dítě, tak by byl syn akorát zmatený.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono to je opravdu složité a záleží na věku dítěte.
    když jsem si našla nového partnera měla dcera 9 let a mému partnerovi říkala jménem. když se nám narodil syn, ten mu říkal tati, protože sem ho to učila (jinak by chytal od dcery oslovění jménem).
    pokud partner nesouhlasí s tím, aby ho dítě tati oslovovalo, tak bych se zamyslela nad důvodem proč ne, pokud je tam v té roli táty a zná ho od narození. a pokud dítě začne samo, má k tomu obvykle nějaký důvod - cítí tu osobu jako tátu. a probrala bych to hlavně s chlapem - není to spíš jen vaše domněnka, že přítel by to nechtěl. třeba je mu to jen blbé, aby se nechal od prcka takto oslovovat a má obavu, že by to vadilo zase vám, když není biologický otec.

  • Já to znám z role dítěte.....Hodně záleží asi na věku. Mě bylo šest takže už to bylo takoví že jako i když jsem tátu nikdy nepotkala že by to prostě bylo divné.....u tak malého jsi myslím že je to na tobě. Hodně záleží taky chce ho jeho otec výdat ? Jako skrs ty sourozence by to bylo asi praktičtější......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 705 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist