Nahlášení na úřadu práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #347809 5.2.2016 20:18

Ahoj všichni,
bohužel jsem musela přerušit studium na vysoké škole a než si najdu nějaké zaměstnání,tak bych se pochopitelně musela nahlásit na úřadu práce. Bohužel jsem tohle nikdy nemusela řešit,tak se teď asi zeptám blbě,ale--budu se stěhovat do Prahy, což je asi 100 km od mého současného domova. Musím se nahlásit na úřadu práce přímo v místě mého trvalého bydliště (což je stále v Nýřanech), nebo je to jedno a můžu to udělat klidně v té Praze?
Moc všem děkuji za dobré rady:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, musíš na UP trvalého pobytu, ale pak se dá zažádat o poslání dokumentace na jiný UP. A chodi se každý měsíc ukázat.

  • sisterrys5.2.2016 20:28

    Ahoj, nahlásit se musíš do 7 dnů od ukončení studia. Nejsem si jistá, ale bojím se, že se musíš nahlásit v místě trvalého bydliště. Doporučuji se jít zeptat přímo na ÚP. Pokud budeš muset být v místě bydliště, tak to má jednu nevýhodu. Musíš se chodit pravidelně na úřad hlásit. Když jsem byla já nezaměstnaná, chodila jsem jednou za měsíc. Ale vím, že někteří musejí docházet častěji.

  • Rutoslavka5.2.2016 20:43

    U mě to šlo. Je to podle mě o ochotě lidí. Já se šla nahlásit tam, kde jsem bydlela, tam jsem tuším podepsala čestné prohlášení, že v místě trvalého bydliště náhlásena nejsem. Paní si to ještě ověřovala telefonicky. A hlásit jsem se tedy chodila tam. Je to ale uz 4 roky, takže nevím, jestli to pořád jde...;-)

  • Hanicka.K6.2.2016 7:58

    Nahlásit se musíš v místě trvalého bydliště, až se přestěhuješ, můžeš se pak nechat přesunout na ÚP v Praze. Třeba já si teda ještě zajistila čestné prohlášení od majitele že tam skutečně bydlím.

  • Pokud jsi ještě nebyla v evidenci, jako že nebyla, můžeš se nahlásit už v Praze, ale připrav se, že po tobě budou chtít nájemní smlouvu případně čestné prohlášení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist