Nadstandartní pokoje v porodnici

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29722 26.1.2012 17:43

Ahojky, chci se zeptat, jak se stavíte k nadstandartním pokojům v porodnici? Myslíte, že si ho maminky hodně přejí, že je to běžné? Mě např.: vyhovuje to, že když příjde návštěva může se mnou být na pokoji a hlavně jsem na tom pokoji sama a koupelnu mám taky sama pro sebe. U "normálních" pokojů návštěva nemůže na pokoj, kvůli jiné mamince, tak se musí sedět ve vyhrazené místnosti a taky u těch pokojů je koupelna společná pro 2 pokoje, tudíž pro 4. Tak nevím...jaký je váš názor?? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad27.1.2012 8:34

    Rodila jsem 3x a vždy jsem byla na normálním pokoji. Přijde mi zbytečné platit na těch pár dní. Taky by mi bylo samotné smutno a asi bych se bála jít i na záchod, tak tam vždy byla další mamina, která mé mimi pohlídala. Sama jsem byla pak doma a fakt jsem se několikrát chtěla vrátit do porodky, když mimi brečelo a já nevěděla, co s ním!!!!

  • Martasek8926.1.2012 19:13

    Já rodila prvně, návštěvy byly na pokoji, ale jen 2h. Byly jsme tam 2, já prvorodička, kolegyně druhorodička, tak mi povíc poradila, ale příště asi vezmu nadstandard. Ne kvůli tomu, že mi vadí společná sprcha, ale z důvodu, abysme se vzájemně nebudily křičícíma dětma a hlavně z důvodu, aby za mnou manžel mohl kdykoliv a na jak dlouho chce.

  • Tak já byla na nadstandartu a byla jsem za to ráda. Klídek, soukromí.. až budu rodit zase tak jedině nadstandart :o)

  • No původně jsem chtěla taky na nadstandart,ale když mi všechny už maminky řekly,že se hrooozně nudily a stejně vysedávaly s ostatníma maminkama na chodbě,tak jsem řekla že to těch pár dní vydržím. Ono je to i asi lepší,když se třeba půjdeš vysprchovat,tak ti miminko pohlídá druhá maminka :)

  • Ahoj u nás to dříve bylo 4 sprchy na celé oddělení.Nyni má každý pokoj svou sprchu a to jest pro dvě maminky.Jediné pozitivum u mně teda vidím ty návštěvy na pokoji.To teď nelze,před tím to šlo.:-)

  • Ahoj, moje dvě kamarádky co rodily v poslední době si nechali zaplatit nadstandart, na první či na ještě na druhý den, a pak šli na normální pokoj. Nemohly si vynachválit to sukromý po porodu a klid s partnerem, který tam s vámi může spát. Jinak potom byly zase rády, že si můžou pokecat s ostatníma babama, udělám to určo taky tak.

  • Asi záleží na dané porodnici:-)...Po zkušenostech z oddělení gynekologie bych brala jedině pokoj, ke kterému je i záchod, protože na společných záchodech mi bylo až nevolno :-(...Takže s největší pravděpodobností budu volit nadstandard hlavně kvůli hygieně ;-) Sice to není nejlevnější 500Kč/den, ale něco mi říká, že bych po porodu raději ocenila klid na odpočinek než další 2 maminy se řvoucími miminky :-D Já se na prohlídku oddělení teprve chystám a až pak se rozhodnu podle toho, co uvidím ;-)
    Jinak k těm návštěvám, na nadstandardech jsou u nás takřka neomezené, na normálních pokojích jen pár hodin...

  • Já byla teď v říjnu na nadstandardu a bylo to super, to pohodlí a soukromí a svoje sociální zařízení bych neměnila. S ostatníma jsem pokecala na chodbě nebo v jídelně a pak jsem si zase zalezla a přijímala v klidu návštěvy. Nenudila jsem se, měla jsem sebou i nouťas, takže když mimi spalo a já náhodou ne, tak jsem informovala okolí o tom jak se máme a hledala moudra o miminkách atd.

  • Ahojky, já byla v porodnici loni najaře, nadstandart jsem si dala jen porodní sál ale na šestinedělí jsem šla na klasiku. Každý mi radil, jak budu ráda, že mi mimčo bude mít kdo pohlídat až půjdu na toaletu, nebo že s maminama pokecáme, obkoukáme jak s miminkem zacházet..omyl, byl to tam skoro horor - skutečně tam semnou byly další 3 maminy, na toaletě stále obsazeno a v noci se mimča střídala, které bude křičet v kterou dobu, když přišly návštěvy, neměly si kam sednout, tak většina postávala na chodbě..V létě mě to čeká podruhé a pokud budou penízky (přeci jen jsem ted na rodičáku), jdu na nadstandart..

  • Ahojky, já jsem teda nastandart nechtěla, hlavně z finančních důvodů. Jeho největší výhoda je, že můžeš návštěvy přijímat v pokoji a celý den. To jediné mi na normálním pokoji chybělo, měla jsem problémy s kojením, tak mě mrzelo, že návštěva konečně v nemocnici a já sedím na pokoji a kojím, no to je prostě blbý, ale nejdůležitější byl prcek. Jinak mě dali na dvoulůžák samotnou, byla jsem tam asi 4 dny a hrozně jsem se nudila. Byla jsem ráda, že jdu mezi lidi, ale mělo to i své nevýhody, brečí všechny děti, malej brečel trochu víc, protože jsem měla málo mlíka a musela ho přikrmovat. Tak než se ohřála UM, ale nakonec jsem zjistila, že mě budí jenom brekot toho mého a ani jsem nevěděla, kdy kojily maminy, co se mnou byly na pokoji. Jinak já byla v porodnici 8 dní, tak by to bylo drahý, kamarádka sice neměla moc peněz, ale nadstandart chtěla, ale taky se tam zdržely, tak si ho vzala jenom na 4 dny a pak šla na normální pokoj. Je to hodně o penězích a o tom jak to cítíš, tak jestli bude volnej a máš peníze nazbyt, tak do toho jdi, když se Ti tam nebude líbit, tak na normální pokoj můžeš jít vždycky. Ale máš pravdu, když jsem byla sama na pokoji, tak mě strašně vyhovovalo, že mám sprchu a záchod jenom sama pro sebe. Jinak hodně štěstí.

  • Tak ja jsem si zaplatila nadstandartni box a jelikoz jsem chytla 3smeny, tak jsem byla za to ráda. Chtela jsem i pokoj po porodu,ale oni mi ho nedrzeli a nez jsem tam sla uz byli plne. U nas jsou jen dve patra na sestinedeli a na kazdem jsou dva nadstandarty. Mela jsem domluvene se sestrou, ze hned jak se to uvolni, tak me tam daji. Jenze na druhy den jsem putovala na jipku, to byl taky nadstandart ze jsem tam byla sama;-) a kdyz me zas z jibky prestehovali, tak bylo zase plno. Dva dny me nechali samu, protoze jsem byla uplne v haji ani maleho jsem nemela u sebe,ale pak mi tam daly holcinu, druhorodicku a to byl mazec. Trikrat denne jsem se ptala kdy bude volny ten nadstandart. Nastesti prisla jedna porodni asistentka co jsem k ni chodila do kurzu a napsala, ze maly pribral/nebyla to pravda) a ze ja mam ukazkovy tlak (nemela jsem, kvuli tomu me tam posledni dva dny drzeli). Takze jestli mi panbuh da, tak uz ve dverich budu kricet ze chci vsechny nadstandarty :-D:-D:-D Kdyz si budu chtet pokecat, tak vylezu a pokecam na jidelne s maminama a kdyz ne tak si budu odpocivat s mimiskem. A o tom sprchovani si myslim, ze nikdo nema naladu se čachtat pul hodiny a to mimi to tu chvili vydrzi, stejne vetsinou porad spi :-) Anebo u nas byla v porodce moznost zavezt maleho k sestram na pohlidani kdyz se maminka napr chtela v klidu najist, nebo i vyspat treba dve hodky tak to nebyl problem. Me byl ale vzacny, protoze jsem ho skoro nemela a tak jsem toho vyuzila jen jednou kdyz jsem si po tydnu od porodu chtela umyt hlavu.

  • tak ja rodim za chvillicku a budu na nadstandartu...klid se urco bude hodit a nudit se urco nebudu,budu tam mit malou,notas,navstevy a mamku porad na telefonu jako vzdy:-D:-D:-D

  • Já neměla nadstandard ani jednou,poprvé by se mi hodil,páč jsem byla s maminkou,co měla dítě na jipce,mně nešlo kojení,malá v noci brečela,já byla špatná,že se mamina nevyspala.Podruhé to bylo fajn,i jsem něco od těch mamin pochytila,až jsem litovala,že jsem někoho takového nechytla poprvé.

  • Pro mne by byl nadstandard, když bych během 6 dní neležela na 5 postelích a měla u sebe své dítě kvůli přeplněnosti porodnice a nedostatku lůžek.

  • Je to podle nemocnice-v Litoměřicích návštěva mohla na pokoj,ten je pro dvě maminky.Mě osobně nadstandard nenadechl-sama nepotřebuji televizi na pokoji,ani kuchyňský kout...říkám si k čemu...??Byla jsem naopak ráda,že jsem nebyla na pokoje všech 7 dní sama a měla možnost si popovídat s druhou maminkou,posbírat zkušenosti.A i návštěvní hodiny jsem ocenila-nebylo to jako průchoďák a já věděla,kdy mám očekávat návštěvu a kdy budeme mít s mimčem klídek.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist