Nadstandart při IVF

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47461 5.8.2011 16:13

Ahoj můžete mi říct,jestli je nutná při IVF třeba prodloužená kultivace a nebo asistovaný hatching? Děkuji

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko5.8.2011 17:05

    Asistovaný hatching bych za nutnost nepovažovala. Může pomoct, když mají vajíčka/embrya příliš tlustý obal, ale úpřimně, to zas tak často nebývá. Uvažovala bych nad ním jedině, kdybych šla po neúspěšných pokusech již na x-tý IVF a zároveň bych se ale embryologa předem zeptala, jestli si myslí, že může být v mém případě problém v tomhle. Zatracovat ho nebudu, ale když jsem viděla, kolik lidí ho žádá a úplně zbytečně, nemohla jsem se zbavit pocitu zbytečně vyhozených peněz (a nejlevnější zrovna není). Nemluvě o tom, že když už, má ho smysl dělat pouze v případě s prodlouženou kultivací, ale to pak už většinou je vidět, jestli je nutný nebo nikoliv.
    Prodlužka smysl má, když se oplodní hodně embryí. Umožní totiž embrya déle sledovat a vybrat z toho množství ta opravdu nejlepší, takže s největší šancí na úspěch.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Lucie.S5.8.2011 17:17

    Já naprosto souhlasím s vyčerpávající odpovědí lulatka. AS nás stál 3.500,-. Mně byl ale doporučen. A s prodlouženou kultivací to také ještě nechej na tom, kolik vajíček budeš mít po OPU. Já měla pouze dvě vajíčka, takže u mně nebylo co rozmýšlet a šli jsme do ICSI a pak ještě AH, aby se to opravdu s co největší pravděpodobností povedlo. Kdybych měla vajíček více, tak by se třeba potom dali pro další případ zamrazit, což se bohužel nemohlo stát a nestalo...tak uvidíš..

  • obě procedury zvyšují procento úspěšnosti. Ani jedna z nich není nutná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 607 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist