Nadstandart

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40852 3.11.2011 7:30

Ahoj holky, jak se díváte na maminky, které požádají k porodu o nadstandartní pokoj, a bylo by vám líto peněz? Uvažuji o tom, myslím, že by to pobyt v nemocnici určitě aspoň trošinku zpříjemnilo, ale také si říkám, jak to vnímají sestry, nerada bych bycla za fajnovku :D. A na kolik vás přišlo těch cca 5 dní pobytu?? Zdravím :D

Holky, moc vám všem děkuji. Přeju i vám hodně štěstí, nejen u porodu .D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja bych si zazadala hned kdybych na to mela :-) podle me to je dobre , ale lito penez by mi bylo , protoze me by takova sranda vysla na 10 tisic a to jsem si teda radej odpustila ... to proste je vyhozeni penez a radej vydrzim nepohodli a neco koupim pro miminko ....

  • Wai3.11.2011 8:36

    Ahoj. Klidně požádej - jestli máš možnost a potřebné finance - jak na to koukají ostatní je vedlejší - důležitá je spokojená máma, pak je i spokojené mimi. Já jsem nadstandart neměla, ale i tak to probíhalo v pohodě, na pokoji jsme byly dvě a musím říct, že to bylo fajn, protože jsme si alespoň mohly pokecat, popř. s něčím pomoct. Hodně štěstí při porodu!

  • Ahoj, tak me teda penez lito nebylo, zato manzelovi jo :-D Nechapal, proc k "tomu" potrebuju svuj klid. Mela jsem uz soukromou hekarnu (500 Kč) - absolutne jsem odmitala delit se o pokoj na 1.dobu porodni se trema dalsima rodickama. Vubec nechapu, co bych delala, kdyby tam bylo plno. No a po porodu jsem taky mela svuj pokoj. Rodila jsem v Ostrave a vazne nic proti, ale manzel se tam sel kouknout napred a pry tam byly tak na jednu belosku 4 ciganky. Ne, ze bych byla rasistka, ale manzel tak trosku je :-) Za pokoj jsem platila 500 Kč na den + normalni nemocnicni sazba, takze ted to dela myslim ze 100 denne. Mela jsem sprchu a zachod na pokoji, jidlo mi taky donesli az na pokoj, coz bylo super, protoze jsem po sesiti tak tak dosla do te sprchy. Sestricky za mnou prisli, kdykoli jsem zazvonila a byly vazne moc hodne. Mela jsem nespocet problemu s kojenim, ale s jejich trpelivym pristupem se i to nakonec vyresilo. Prcek dostal predposledni den zloutenku, takze jsme se tam zdrzeli cely tyden a trosku se to prodrazilo, ale za dva mesice rodim znova a uz ted na to pro jistotu setrim :-)

  • Ja taky budu mit nadstandart, rodim zhruba za tri tydny. Bavila jsem se o tom s kamaradkama, co rodily, a vsechny rikaly, ze pokud si to clovek muze dovolit, je to fakt k nezaplaceni. Jako priklad uvedu kamaradku, ktera rodila pred mesicem. Rodila dva dny a bylo to hodne komplikovany. Na pokoj se dostala uplne vyrizena v 7 rano a nekdy v 8 zacaly navstevy. Byly na pokoji ctyri, z toho jedna zenska tam mela celou velkou rodinu cely den. Ta kamaradka si vubec neodpocinula... Ja budu mit jednoluzkovy pokoj, kam daji postel i manzelovi, aby tam s nama mohl prespat, kdyz budem chtit. Jenom ten pokoj musi byt volny, protoze kdyz ho zrovna bude mit jina zenska, tak mam smulu. Ale to me pak snad daji do dvouluzaku...

  • Jako nechápu to, že se obáváš toho, co na to řeknou sestry, že jsi jako fajnovka?...a na co by jinak ty pokoje byly...holka, kašli na to, co si řeknou sestry či kdokoli jiný a pokud máš finance si tento pokoj zaplatit, tak jdi do toho...neblázni...nejdůležitejší jsi ty a když jde ten porod alespoň trochu zpříjemnit, tak to využij...jako představa jak tady jedna píše, na hekárně další 3 holky...to je děsná představa, já osobně potřebuju soukromí k tomu se uvolnit, což k porodu je vážně důležité...takže o tom také vážně uvažuji, snad budou zrovna volné nějaké pokoje :)

  • Já jsem rodila 3krát,z toho 2krát na společné hekárně,byla to hrůza a jednou v pokoji sama,protože byl manžel u porodu,ale myslím si,pokud bych měla finance nazbyt,šla bych do nadstandardu,není nic lepšího,než mít klid a být v kruhu své rodiny a nemuset brát ohledy na druhé,pokud bude volný pokoj,tak neváhej,není nic lepšího.

  • nam nadstandard u porodu proplaci pojistovna ;) kdybych to vedela pred porodem, tak si o nej zazadam.... dozvedela jsem se to az po porodu...ted rodila segra, tak jsem ji rekla, at si o nej rekne, pojistovna ji to proplati, ale ani jsem se ji nezeptala jestli to udelala :D kazdopadne bych do toho urcite sla po me zkusenosti, ze jsme na hekarne byly dve maminky a kvuli tomu za mnou nechteli pustit manzela, takze jsem s nim byla na chodbe, dokud druhou maminku neodvezli na sal... asi tak

  • Ahojky, ja jsem rodila pred mesicem a neco, a mela jsem nadstandartni porodni pokoj za 1700kč. Chytla jsem tri smeny na porodnici, takze jsem byla rada, ze ho mam. Prave se uvolnil tak to bylo fakt stesti. Chtela jsem mit i poporodni samostatny,ale byli na vsech patrech obsazeny, tak jsem mela dvouluzkovy naproti sesterny, protoze me museli porad sledovat a nechali me samotnou az posledni tri dny me tam dali pani a reknu ti, ze jsem se kazdy den ptala jestli uz se neuvolnil nadstandart. Nemam problem vyjit s lidma,ale v tomhle obdobi jsem chtela byt sama a szivat se s miminkem. Takze pokud mas moznost, tak vubec neres co ostatni,ale hled spise na sebe, svoje pohodli a aby TY jsi se citila dobre a bylo ti co nejlip.

  • nadstandart u porodu je příplatek za pokoj s vanou, aby člověk mohl rodit do vany, normálně ostatní pokoje mají samostatnou místnost se sprchou a zachodem, nadstandard na poporodnim vubec nevim jak vypada, ale myslím že maminka má samostantný pokoj a návštěvy tam za ní mohou kdykoliv, za ostatními jsou návštěvy omezeny na dvě hodiny denně. rodila jsem a moc spokojena tam nebyla ale pujdu tam zase kdyz se podari druhy miminko :-D

  • Martasek893.11.2011 10:45

    Já rodila v červnu a nebylo moc financí a v tu dobu by mi aj bylo líto peněz, byla jsem tedy na klasickém pokoji. Byla jsem ráda, že jsme pokecaly s druhou mamčou - pokoj pro 2 a jelikož rodila podruhé, dala mi pár rad. Takže to bylo pozitivní, negativní ale bylo to, že vlastně za ní přišlo povíc lidí, takže se špatně kecalo s mýma a když nebrečela moje malá, tak její malej. Příště už možná nadstandard vezmu, pokud bude, ať může hlavně manžel dojít kdykoliv a nebude muset řešit návštěvní hodiny.

  • Ahoj,já rodila pokaždé jinde,poprvé mě dali na pokoj s holčinou,co měla mimčo na JIPce a byl to tak děsivý zážitek,že kdybych mohla,nadstandard bych si vzala,jenže byly zavřené dvě jiné porodnice,tak to nešlo.Nakonec jsem byla ráda a litovala jsem,že jsem tohle nezažila po prvním porodu.I tak jsem se od žen,se kterými jsem ležela,něco přiučila a hlavně-byla jsem v pohodě,všechny jsme měly mimča u sebe,nemusela jsem na ně brát zvláštní ohledy.

  • Mě by se to moc líbilo, ale je to 1000-1500 Kč za jeden den, což je hodně. Takže se smířím s normálním pokojem, navíc tam asi víc chodí personál než na nadstandard, příp. se můžeš i dozvědět něco od spolubydlící, pokud nerodí poprvé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist