Nad vším moc přemýšlím

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437307 15.4.2021 12:09

Ahoj holky, budu se to snažit vysvětlit, tak snad to bude dávat smysl. Až moc si všechno beru a dlouho nad tím přemýšlím. Mnohdy něco někomu řeknu a přemýšlím, jestli jsem to neměla říct třeba jinak, stačí jen trochu jinačí pozdrav a už přemýšlím, zda jsem neměla použit úplně jiný tón hlasu a jestli jsem daného člověka náhodou neurazila. Mnohdy někomu odpovím na otázku, a pak se ptám sama sebe, zda jsem neměla odpovědět jinak, jestli jsem působila příjemně nebo naopak, občas mám pocit, že něco řeknu a vyzní to špatně, ale přitom je to jen můj pocit a odpovídám příjemně... Pak mám z toho úplně zbytečné výčitky svědomí a dlouho nás danou situaci přemýšlím. Netrápí některou něco podobného??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nepřemýšlej nad tim tolik, akorát se z toho zblázníš. A jestli by jsi někoho třeba urazila tím, že jsi měla použít jiný tón hlasu, nebo tak, ten člověk by ti řekl, nebo aspoň naznačil. A pokud ne, tak jsi nic špatně neudělala. Podle toho, co píšeš hádám, že jsi náctiletá. Jestli ano, tak neboj, a nad vším tolik nepřemýšlej, protože co bylo, bylo už s tím nic neudělaš:-)

  • ahoj, zažívám dost často to samé, nejsi sama. trápí mě to už asi od puberty, ale teprve poslední dva roky jsou pro mě náročné. je mi 24, takže to určitě není problém jen náctiletých, to je hloupost....
    snažím se s tím bojovat tak, že se pokouším sama sebe přesvědčit, že o nic nejde, že na to člověk stejně zapomene apod., což je pravda, ale ve chvíli, kdy to na tebe přijde, je těžké si to uvědomit.. zkus si o tom promluvit s někým, komu věříš, kdo je pro tebe "bezpečnou osobou". hlavně se neuzavírej sama do sebe, protože tím se to bude prohlubovat, taky se snaž něco dělat - třeba si čti, zacvič, jdi mezi lidi, eliminuj čas, kdy se nudíš a přemýšlíš nad věcmi až moc. hodně štěstí a opatruj se :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist