Nachlazení při kojení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 17.8.2012 16:56

Dobré odpoledne, prosím o radu ohledně nachlazení v šestinedělí. Dneska má Aleček tři týdny a mi je od včerejška bídně. Někde jsem prochladla, teplota se mi drží kolem 37, zatím naštěstí lehce pod. Mám doma Nasivin pro děti do nosu, ted piju horké mléko s medem (někde jsem četla, že to pomáhá, sice nevím čemu, ale proč to nevyzkoušet). Chci se ale zeptat, malý je plně kojený, četla jsem, že nakazit by se neměl, protože ode mě dostává přes mléko protilátky, ale přece jen, nemám k němu pro jistotu chodit s rouškou? Nějak si nedovedu představit, že bych mu nemohla dávat pusinky aspon na čelíčko, hrozně mi to psychicky pomáhá, jinak je mi, jak by mě přejel tank, do toho jsem si včera zlomila palec na noze a prořízla si prst na ruce, jsem na sesypání, tak potřebuju nějakou psychickou vzpruhu, ale kdybych mu tím měla ublížit, tak si raději pořvu večer v posteli.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsem u malého byla nemocná a nechytil to - říká se, že tím jak kojíš mu dáváš i protilátky a on to nechytí. Takže koj a měli by jste to zvládnout. Roušku jsem nenosila.

  • Martasek8917.8.2012 17:08

    Já bych snížila počet pusinek, ale rouškou bych se nezaobírala :) Pokud na něj vyloženě nekašleš bacily, tak se není čeho bát :) Snažila bych se co nejvíc zapojit taťku, jestli to půjde :)

  • Roušku bych si nebrala. Já měla angínu, horečky přes 39, malý nic nedostal. Byly mu 3měsíce.
    Kojit, kojit, kojit. Akorát jsem nekašlala přímo jemu do obličeje, což bych ostatně nedělalal nikomu, ale při kojení jsme byli dost blízko a dobrý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist