Nábytek z IKEA

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35787 30.8.2012 7:13

Ráda bych rozvířila debatu, nejlépe o osobních zkušenostech s nábytkem pro miminka z IKEA. Zajímalo by mě, zda ho tu někdo měl/má/používá a jaké jsou zkušenosti - po roce je to na vyhození, nebo naopak to vydrží normálně? Samozřejmě že po ceně koukáme a v ikea jsou i ty nejdražší postýlky dost levné, ale druhá věc je, co to vydrží...
Díky za příspěvky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simone30.8.2012 13:22

    Podle mého názoru jak co - něco je hodně kvalitní a máme to doma x let (třeba sedačky, na kterých jsme ale nechtěli šetřit), ale třeba některé skříňky už byly po dvou letech na vyhazov. Jako u všeho bych si prostě u každého nábytku přečetla, z čeho je a podle toho se řídila.

  • Ikea možná jen bytové doplnky nebo inspirace, ale nákup nebo výroba kvalitních věcí někde jinde. Nábytek ve mě nebudí důvěru, styl se mi moc nelíbí. A postýlka? Mladý párkrát skočil, zlomil se rošt ,a nedělal mu problém vykopnout šprušle. To ji měl jen na občasné spaní u našich.

  • z IKEA máme dost nábytku a dle mého cena odpovídá kvalitě, dá se sehnat dražší a lepší, stejně tak lenější či ve stejné ceně méně kvalitní. Pro nás to stačí, zatím to máme prá let a stále vše plně funkční av hezkém stavu. On je teď trend nábytek častěji obměňovat a nemít ho celý život, jak bylo běžné za našich rodičů. Samozřejmě, když jsem sháněla nábytek z masivu bylo to cenově úplně o něčem jiném, jak provedením, tak hlavně cenou. Takže za nás je IKEA takový zlatý střed.

  • Já mám teda z ikei spíš poličky a doplňky. To si myslím, že kvalitou stačí. Nábytek bych si tam asi nekoupila a věci pro miminko jen zase doplňky. Mě všechny ty postýlky a přebalováky připadali hrozně nestabilní. A zas tak levné to tam nebylo. Objednala jsem si postýlku za 1500,- (pevná, kvalitní) myslím, že to není zas tak velká investice, když ji mimčo bude mít 3 roky a po něm další

  • Tak já nemám zkušenost s nábytkem pro děti, ale z IKEA máme nábytku docela dost a zatím si nemůžeme stěžovat. Máme ho teda jen 2 roky, ale na to jak byl levný jsme čekali, že touhle dobou bude na vyhození a je pořád jako nový. Jinak známí mají pro dceru už asi 5 let v pokoji dětské úložné prostory (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S09871292/) a je to taky pořád jako nové. Ono v každém obchodě se dají najít "laciné šmejdy", stejně tak se v ikea dá najít dobrý nábytek. A hlavně je to o tom, jak se k tomu nábytku člověk chová.

  • My máme z Ikea dětskou postýlku a jsme s ní moc spokojení. Koupili jsme ji už po 1 dítěti, syn v ní byl 2 roky a teď ji chystám pro druhé mimi a je stále naprosto v pohodě... akorát na jedné straně z ní syn zoubkama obrousil barvu, ale to není (ne)kvalitou postýlky :-D jinak krom toho máme celou ložnici také z Ikea a i tam jsme spokojení. Samozřejmě se dá sehnat kvalitnější nábytek, ale už za uplně jiné ceny a nám tenhle naprosto vyhovuje.

  • My jsme tam dřív taky kupovali nábytek a spokojení jsme teda nebyli. Moc dlouho nám nevydržel. Přijde mi, že jejich kvalita už není to, co bývala. Synovi jsme koupili do pokojíčku radši pořádný nábytek z https://www.hmnabytek.cz/detsky-nabytek/ , který vydrží.

  • donalabuznice21.8.2019 21:22

    Dřív jsme taky měli všechno od IKEA, ale musím říct, že mi ta kvalita nepřišla nijak valná, protože některý nábytek byl po pár letech na vyhození. Když jsem se s přítelem stěhovali do nového bytu, řekli jsme si proto, že tentokrát do interiéru trošku více zainvestujem, a tak jsme si jej nechali navrhnout od http://www.pwinterier.cz/ a ta kvalita tam je rozhodně znát.

  • My jsme například pro děti, když se vraceli do škol kupovali školní nábytek z https://www.atan.cz/detsky-nabytek a myslím si, že jsou velmi spokojeni, Konečně nedělají úkoly na jídelním stolu v obýváku, ale pracují pěkně u sebe v pokojíčku u stolu. Jsme s nábytkem velmi spokojeni a můžeme jen doporučit :). Pěkný den.

  • novaklen1316.6.2022 22:57

    Podle mě je hlavní výhoda Ikei v tom, že ten nábytek je opravdu levný. Myslím si ale, že ta kvalita tam teda moc není. Nebo alespoň věci, které jsem odtud měla mi moc kvalitní nepřišly. Pokud člověk chce dnes sehnat levný nábytek, tak je podle mě nejlepší se dívat po bazarech a inzerátech, viz třeba https://www.biginzerce.cz/ Tam se dají fakt sehnat skvělé věci často i zadarmo. Jen si pro to musíte přijet.

  • terinator1912.4.2023 10:35

    Ahoj holky, ráda bych se na něco zeptala. Potřebovala bych domů nějakou knihovnu. V Ikei jsem se samozřejmě byla dívat, ale nic moc mě tam bohužel neoslovilo. Tak jsem své hledání přesunula na internet a dost mě zaujala jedna, kterou mají tady - https://www.bevedo.cz/kategorie/knihovny-01642/ Máte s nakupováním přes tu stránku některá zkušenost? Nebo případně doporučily byste nějakou jinou? Díky. :)

  • petulinkaa1330.8.2012 12:25

    Tak IKEA ma nejlepší nábytek a kvalitní,než neco dají na prodej jsou zkousky jako blázen toho všeho.Mamina má například vše z IKEY od kuchyne po já nevim co a dýl už a spokojena nadmíru :-) i co se týče používání a plno známých má strašne věcí odtamtud,takže bych se nebála :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist