Nabídnout náhradu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272014 13.8.2020 16:02

Děvčata mám takový divný dotaz. Se švagrovou jsme si děti nikdy navzájem nepůjčovali, ale včera jsme u nich byli na grilovačce a protože švagr stavil stan, že tam bude spát s jejich starším synem, tak si řekli, že si tam nechají našeho staršího. Sice jsem moc nadšená nebyla, protože s sebou nic neměl, ale nakonec si ho tam nechali. Ráno měli jet na nějaký výlet (švagr má tento týden dovolenou) a prý nám ho po cestě hodí domů. Nakonec mi v 10 volali, že jedou do dinoparku a vezmou ho s sebou, že mu oblečení i boty (byl tam jen v crocsech) půjčí a vrátí nám ho až po obědě. Zatím teda nedorazili, tak je tu marně od oběda vyhlížím.
No každopádně k věci. Až nám ho dovezou je blbé zeptat se kolik dlužíme? Manžel je teda v práci, ale když jsme spolu mluvili, tak mi hned říkal, ať se s nima nezapomenu vyrovnat. Je fakt, že už jsem nad tím sama přemýšlela. Zaplatí mu vstupenku a jídlo, půjčí oblečení. Ale říkám si, jestli taková otázka spíš není nevhodná. Když ho sami chtěli a my jim ho dát nechtěli, tak jestli to řešit. I ten výlet se mi nezamlouval, protože my se do dinoparku chystáme příští týden, kdy k nám přijede ségra s dcerou z druhé strany republiky. Řekla jsem jim to, že tam pojedeme a že stejně nemá oblečení ani boty u nich, ale trvali na tom.
Jak byste se zachovali? Zeptali se, kolik jim zaplatit za vstupné a jídlo a nebo jen poděkovali, že nám ho vzali na výlet a víc to neřešit?
Jako nabízí se možnost, že bysme si vzali jejich staršího na oplátku na výlet my, ale my na výlety nejezdíme. Manžel s náma nikam nechce a já sama s dětma na takové akce nechodím. Teď tím, že tu budu mít tu ségru na dovolené, tak výjimečně výlet bude, ale zase ten dinopark a možná i zoo, ale to samozřejmě s sebou nechci tahat jejich syna...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja teda nevim, ale ja bych se normalne zeptala co jsem dluzna kdyz ho brali a platili mu to. Pokud za to nic necekaji nebo nebudou penize chtít, podekovala bych s tim ze treba na nejaky pristi vylet vezmem jejich syna a neresila bych. Podle me za to nic necekaji kdyz ho vzali dobrovolne, ale me by zase bylo hloupe se i tak aspon nezeptat.
    Aspon

  • Nás si jako děti neustále tety braly na noc, na víkendy, výlety, bratranci i sestřenice taky u nás přespávali, rodiče nás společně brali na výlety. Nikdy jsem nezaznamenala, že by se brali peníze, zkrátka se to takhle vždy vyrovnalo. Myslím, že otázka, kolik dlužíte, není nevhodná. Stejně se myslím, že nic chtít nebudou, ale taky záleží, jaký mate mezi sebou vztah.

  • Podle mě je nelogické se ptát. Oni ho chtěli vzít do dinoparku. Byl to jejich nápad a nikdo je nenutil. Nemuseli. Kdyby chtěli za vstupné atd. tak by ho ani brát nemuseli. Nicméně slušnost je slušnost a něco jiného než peníze bych nabídla . Třeba kafe

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist