Na jakou střední školu?? Prosím PORAĎTE!🙏🏻

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408391 1.8.2019 23:03

Ahoj, mám strašně důležitou otázku. Jsem holka a rozhoduji se pro střední. Hrozně moc bych chtěla dělat obor kriminalisticko právní specializace ale je to jen na Vysoké škole. Nevíte kam mám jít na střední než bych nastoupila na tenhle obor VŠ? Počítám s tím že by to bylo na policejní škole ale taky by mě zajímalo jak bych se tam mohla dostat? Musela bych dělat i ty fyzické zkoušky když to vlastně ani v práci nebudu potřebovat?

  • 11.08.2019 16:38:50 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka21.8.2019 23:26

    Pokud máš ambice jít na vysokou, jdi určitě na gympl.

    Jinak doporučuju přečíst si hodně o tom oboru, abys pak nebyla zklamaná, že jsi studovala úplně zbytečnou školu, která tě nepřivedla k vysněné práci.

    Koukni třeba sem: http://www.vejska.cz/diskuze/62742

  • Podle mé rovnou nějaka střední policejni a co ja vím tak tam vždycky byly jako přijímačky fyzické testy 😉
    nebo ja bych šla na gympl, když vis na 100% ze chceš jít na VŠ 😊

  • whitehorse12.8.2019 7:31

    existuje střední policejní škola - např v Holešově )pokud mám informace je zaměřena více na dopravní policii), nebo soukromá bezpečnostně právní akademie - tu studovala dcera, součástí přijímaček jsou fyzické testy.
    i gymnázium by nebyla špatná volba, pokud jsi natolik dobrá, aby jsi ho zvládla a šla potom na VŠ. jen vem do úvahy to, že dostat se na vysněnou vš daného oboru není vůbec snadné- práva jsou obvykle nacpaná, vysoká - policejní akademie taky není žádné snadné se tam dostat. případně nějaké obory podobné ale i tam berou málo studentů.

  • Třeba v Mostě je obor bezpečnostně právní činnost, kde se fyzické testy nedělají, dokonce z tělocviku můžeš mít i dvojku, ovšem maturitu s fyzické části stejně děláš a ta fyzická část je vyžadována, ake zase si ďmříkám, že za snahu nejde úplně z TV rupnout, mysl, že vyžadují takové blbosti jako hvězdu, či výdrž ve stoji na rukou a ve druháku holčina, co nám.obor prezentovala, ještě neuměla pořádně ani jedno... Z tohoto oboru se právě na kriminalistikku na VŠ chodívá, ale jistě se dá jít i jinou cestou. Syn má podobné ambice, to fyzično ho baví, šel na stejný obor, na jinou školu, s fyzickými testy, vesměs to je teď i celkem oblíbený obor mezi dívkami a chlapci, popravdě vůbec neměl ani on, ani my jiný nápad, kam by šel..

  • Pokud chceš na výšku a to relativně snadno tak jednoznačně gympl. Sama studuji medinu, byla jsem na čtyřletém (kdybych to věděla dřív, jdu na osmiletko) a bohužel se často setkávám s případy, kdy holky chtějí na medinu ze zdravky, ale prostě nemají k tomu patřičné znalosti a mají to sakra těžké.

  • Já bych taky asi volila to gymnázium. Třeba naše dcera se teď na gymnázium taky chystá. Jen má teda prý docela strach z toho, že nezvládne přijímačky. Proto jsem jí raději zajistila takový ten přípravný kurz, ať si to prvně vyzkouší. Konkrétně se jedná o tento https://www.to-das.cz/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist