Na jakou střední jít, když mě baví cizí jazyky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #439211 8.8.2021 14:15

Dobrý den,
Po prázdninách jdu do deváté třídy ZŠ. Vím že je na výběr moji budoucí školy ještě brzo, ale pomalu se rozhoduju. Můžete mi poradit, na jakou střední školu jít, když mě baví cizí jazyky?(angličtina) Příbuzní mi radí jít na gympl. Ale já zase myslím hotelovku. Kam mám jít?
Je gympl vůbec k něčemu a je těžký?
Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zalezi na kvalitě gymnázia. Jsou špičková, kde je studium těžké a pak horší průměr,kde studium zvládne i dítě co mělo na ZŠ I nějakou 3 na vysvědčení. Gymnázium je taková pokročilejší ZŠ - učivo se bere více do hloubky. Ale existují i se specializaci-matematika,přírodní vědy apod. Jen je potřeba si uvědomit, že z gymnázia to obvykle chce pokračovat na VŠ.
    Jde o to,jak moc studijní typ jsi. Zda plánuješ jít na VŠ a případně jakeho směru. Třeba jít na techniku VŠ je lepší ze stejné zaměřené sš, ale obory typu medicína,práva atp je lepší Gymnázium.

  • Berun8.8.2021 20:59

    Ahoj, je super,že tě jazyky baví. A co by tě bavilo dělat? V jakém oboru? Gympl je supr ,když chceš jít na vysokou a nemáš jasno v tom, co chceš dělat. Být Tebou jdu třeba na tu hotelovku, prostě někam kde bude maturita (hlavně škola se zaměřením je super v tom,že je tam praxe). Když budeš mít maturitu pak defakto můžeš cestovat a pracovat například jako servírka na lodi nebo jako letuška, klidně jako sestřička v nemocnici, záleží jen na Tobě. :) hodně štěstí

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist