Na jakou sš se může dostat se dvěma 3?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338643 18.12.2015 13:46

Potřebuji se zeptat, moje dcera má na vysvědčení ve 2 pol. 8 třídy dvě trojky a to z matiky a z fyziky, má šanci se dostat na nějakou slušnou školu? třeba gymnázium?
Chytrá je, ale ona se jenom prostě neučí a nevím co s ní mám dělat, kdyby se učila měla by mnohem lepší vysvědčení, ale říká, že jí základka nezajímá a začne se učit až na sš.
Prosím o odpověď, děkuji :)

  • 18.12.2015 16:02:48 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel musím zopakovat to, co tu zaznělo a vy to nechcete slyšet. Nechci vyznít nějak nepřejícně, ale špatné známky na ZŠ a chce jít na práva? A že má špatné známky jen proto, že se neučí nebo si na ni někdo zasedl? Myslím, že problém je jinde. Znám spoustu budoucích (a již vystudovaných a pracujících) právníků a byli to lidé, kteří od malinka ve škole zářili. Obrovský rozhled, znalosti a dovednosti z nejrůznějších odvětví mimo hlavní obor. Od ZŠ diplomy z nejrůznějších olympiád...
    Základní škola se jmenuje základní od toho, že se tam učí základy. Skutečně chytré dítě se na ZŠ nemusí učit (nebo jen minimálně) a má samé jedničky i tak. Umí vycházet i s učitelem, kterého nenávidí - moc dobře ví, že provokace nebo bojkot nikam nevede a jednou se to otočí proti němu.
    No ale zpět k tématu:
    Jestli vážně CHCE, jak tvrdíte, musí prostě začít dřít už teď a to i předměty, které ji nebaví. O tom je život. Musíme překonat to, co nás nebaví, abychom dosáhli toho, co nás baví.
    Věřím, že přijímačky může zvládnout, dnes jse spousta přípravných kurzů. A na známky se až tak nehraje. Bohužel se toto děje i na gymnáziích. Máte dvě možnosti: risknout kvalitní gymnázium s těžkými přijímačkami a kde si vybírají studenty s nejlepšími známkami (a riskovat nepřijetí) nebo zvolit snadnější gymnázium, kde na známky moc nehledí atd... a riskovat, že takové gymnázium ji na budoucí studium na VŠ prostě nepřipraví.
    Je sice hezké, že se Vaše dcera zajímá o právo již teď, ale momentálně jí to k ničemu není. Musí změnit přístup a celé myšlení, dokázat, že opravdu chce a nejsou to plané sliby.
    Ale v tomto případě bych spíš uvažovala na střední školou s právním zaměřením - SŠ správní, ekonomická, mezinárodních vztahů atd. - nebude se tam muset trápit chemií, fyzikou a matikou, které je na gymplu spousta a zároveň bude mít kontakt s budoucím vysněným oborem. Po maturitě může zkusit i přijímačky na VŠ.
    Jinak pokud bude dcera vybírat druhý jazyk, doporučuji francouzštinu, stále je to diplomatický jazyk a na právech bývá povinná již v maturitní úrovni (přestože není u přijímaček).

  • tak pokud ji základka nezajímá, tak jak se bude připravovat na přijímačky za sš? Dneska má většina sš problém kapacitu vůbec naplnit, takže někam se nejspíš dostane, ale to podle mě není ideální přístup. Zajděte do pedagogicko-ps. poradny, tam vám doporučí, k čemu má dcera vlohy, ne jen podle známek. Ono se na ten gympl třeba i dostane, když se nadře na přijímačky, ale pokud prostě na matiku a fyziku "nemá buňky" bude se tím na obecném gymplu zbytečně trápit a lépe by jí sedla více humanitně zaměřená sš. Ono ty známky jsou taky škola od školy, jinde by třeba měla dvojky, a nebo naopak čtyřky, že jo. Hlavně bych se zeptala jí, na jakou školu by se chtěla dostat..pak je i větší pravděpodobnost, že ji to "bude zajímat" a bude se i víc učit. Prostě bych do toho rozhodnutí zapojila víc ji samotnou, aby vám pak neřekla, že vy jste jí tu školu vybrala, ale že jí to nezajímá..

  • Většinou se kouká spíš na celkový průměr známek. Potom záleží jestli tam jsou přijímačky nebo ne. Ale moc bych nespoléhala na to, že na SŠ se začne zázrakem učit.
    A určitě bych jí nikam netlačila. Mě takhle moje maminka tlačila na školu s maturitou (ty jsi chytrá tak to uděláš) no neudělala kdybych šla na učňák a potom na nástavbu udělala bych líp. Měla bych apoň něco v ruce ne jen ZŠ. Brácha šel na učňák (který si sám vybral) potom na nástavbu a teď ještě studuje další obor a bude na tom určitě líp než já. Navíc ty co mají gymnázium apod tak stejně většinou skončí někde za kasou v supermarketu.

  • Dcera mela jednu 3 z chemie,matika i fyzika pohodove za 2,cestina anglictina taky. Tridni rikala,ze na gympl ano,ze hlavu by na to nejspis mela,ale spis gampl "horsi" nez specialni vyberovy protoze tam by nebyla prumer,ale byl by problem,aby se udrzela.
    Takze ano,da se i s trojkama,ale je potreba vybrat kam, a taky dat na nazor ditete,zda o ten gympl stoji. Dcera je nakonec na sš,je tam spokojena, z matiky za 1,chemie taky tak...na gymplu vi sama,ze by se trapila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist