Na dovolené sama bez muže a bez dětí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409707 28.1.2020 23:00

Ahoj, řeším jednu věc. Mám destinaci, která je pro mě cestovatelský sen a kam se v životě prostě musím jednou podívat. Můj muž mi sice už další cestovatelské sny splnil a na některá místa se ještě v budoucnu chystáme, ale řekl, že do té mé nejvíc vysněné země prostě nepojede za žádnou cenu, je přesvědčený, že tam je velmi nebezpečno, že tam je mafie a turisti se střílejí na potkání. Samozřejmě je to nesmysl a lidi co tam byli, říkají, že tam je naopak velmi bezpečno. Mluvím o Mexiku mimochodem. Taky se bojí, že pro něj jako černocha to vzbudí podezření, že z Mexika kdoví co pašuje a chce se vyhnout nepříjemnostem. Prý ať klidně jedu, ale on v žádném případě. Jenže s kým mám jet? Máme dvě malé děti (2 roky a 2 měsíce), upřímně na tak dalekou cestu si na ně sama netroufnu a ani nechci. Nemám ani blízkou kamarádku se kterou jet, ani sourozence... bylo by divné jet sama? A navíc bez dětí? Je blbý nechat je doma s manželem a odjet? Nejradši bych to udělala, on taky 3x do roka odjíždí na 6 týdnů a jsem na obě děti sama a u toho "zvládám" i pracovat. Sice padám na hubu, ale on se mě taky neptá jestli může. Od té doby, co máme miminko, řekla jsem mu že s tím nesouhlasim aby teď odjel, že to prostě v tuhle chvíli sama nedám... no a stejně jel. Předložil mi miliardu důvodů, proč je to potřeba, z nichž některé chápu a jiné ne. A přežila jsem to. Tak si říkám, proč on by nezvládl třeba dva týdny s dětma sám? Jenže neumí moc vařit a taky je to nervák a nedá se zrovna říct, pokud jde o aktivity s dětma, že by dal přednost jejich potřebám před svými (chození ven, hraní... prostě když je unavený tak čus). Chůvy nevedeme, babičku máme jednu a to pracující a relativně daleko... Prostě já jedu jako fretka s nulovým časem sama pro sebe, fajn, sice když mi to přerůstá přes hlavu tak mu nevadí být s oběma a můžu si jít třeba odpoledne po nákupech, nebo zacvičit.. ale často to není. Tak si myslim, že bych si taky zasloužila trochu odpočinku, když za dva roky s dětma vypadám tak o 10 let starší...

  • 29.01.2020 11:55:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka229.1.2020 0:03

    Jako nepřipadá mi blbé jet sama, pokud jsi zvyklá cestovat a nebojíš se (já bych se ztratila už na Ruzyni).

    Druhá věc je, jestli dokážeš nechat tak malé děti a manželem samotné. Moje dítě má rok a půl a zvládne a babičku max. 4 hodiny, když jsem v práci. Víc už je pro všechny strany stres. Taky bych už ráda někdy vypla, vyspala se, udělala si svůj program, ale já bych si to stejně neužila naplno, protože bych v hlavě pořád přemítala, jak se mají, jestli nepláče za mnou a tak. Dvouměsíční dítě bych opustila jedině z důvodu (mojí) hospitalizace, to si neumím představit odjet na dovolenou bez něj. A dvouleté asi záleží, jak je na tebe fixované. Ale všeobecně se bere, že dítě mladší 2,5 let je na odloučení od matky nepřipravené a vždycky to nese těžce. Některé děti samozřejmě i později.

    Jídlo je to poslední, co bych řešila. Můžeš na týden navařit a zmrazit, něco jednoduchého zvládne i chlap a pár dní oběd ze skleničky ještě žádné dítě nezabil. A dvouměsíční je zřejmé na umělém mléku, tak to připravit zvládne každý.

    Závěr: Asi bych počkala na jinou příležitost, až děti trochu odrostou. Přece jenom Mexiko bude víceméně stejné i za dva tři roky. Děti jsou malé jen jednou.

  • Také bych, pokud se tam teda nebojíš jet sama, počkala až budou děti trochu větší. Je třeba plnit si sny i když už jsi máma, ale myslím že na úkor dětí by to být nemělo. Nemyslím tím nic špatného, spíš beru to z podobného hlediska ze své zkušenosti. Nechci sice úplně cestovat tak jako ty, ale také mám nějaké vize. Dítě bude mít teprve rok. Nedovedu si představit ze bych ho nechala samotného. Manžel chce jet koncem letošního roku na vikendovy vylet na motorkach a ja jsem z toho už ted nervózní protože to momentálně vnímám jako stres jak pro malé tak pro sebe. Další věc je že pokud se jedná o delší hlídání než na hodinku tak malé nechávám na hlídání jen svojí mamce. Manžel je schopný malého pohlídat a kolikrát se s ním zahraje líp jak já. Vzhledem k tomu že je to ale taky často nervák tak nechci aby se zbytečně s mimcem navzajem nervovali. Nemá takovou trpělivost jak ja, snadno se rozcili. S vylozene zasadnimi vecmi budu čekat az maly povyroste.
    V tvem případě bych takto opravdu nedokazala jednat, bez urážky - prijde mi to sobecké. Myslím z pohledu matky. To co dělá tvůj manžel - osobně bych mu to ,,neschvalovala,,. Musim zaklepat, muz vi ze bych mu netrpěla ani nějaký vikendovy pobyt někde (jako aby někam odjel s partii), tak to respektuje. Ja take nikam nejezdim a nedovedu si představit ze bychom jezdili na dovolene kazdy sam. Jsme radi ze v dnešní době najdeme možnost kdy společně vypadnout a věnovat se jeden druhému. A také bych měla v dnešní době strach sama nekam jet. Neznamená že pokud nemáš strach přímo v mexiku, ze se ti nemuze stát něco po cestě. Lidé jsou zli.
    Kdyz si to vezmu, z toho co pises jsi sama na vazkach a myslim ze bys byla akorát nervózní, myslela bys na to co je doma a stejne bysis to asi ani neuzila. Urcite mas nejvyssi pravo na odpočinek, ale v současné době bych volila jinsi formu než dalekou cestu a nechat děti sama s nastvanym a nervnim chlapem doma (vsadim se ze kdyz ma chlap sam strach tam jet tak ze bude ledove klidny kdyz navic chces jet sama).
    Rozhodnutí je ale na tobě a tvém svědomí, toto je jen muj nazor a beru to z pohledu co me by svědomí nedovolilo.

  • terryk29.1.2020 6:54

    Já bych si sen splnila, o tom žádná, jen bych chvíli počkala. Přeci jen, nechat tak malé děti, se kterými jsi den co den, na tak dlouhou dobu otci, který v péči o ně nemá zkušenosti, je zaprvé o hubu pro děti, potažmo otce, zadruhé si to podle mé zkušenosti vůbec neuzijes. Akorát se budeš stresovat, co děti, jak to manžel zvládá, a nejhorší je, že se ti po těch dracich začne stýskat, což prehlusi všechny ostatní zážitky. Nebo máš nějaký důvod, proč jet teď hned, kdy se to vlastně vůbec nehodí (nemáš s kým, děti potřebují matku vůbec nejvíc za celý svůj život)? Když pár let pockas, můžeš vzít s sebou děti, případně se třeba objeví někdo, kdo by s tebou jel, a děti už budou sobestacnejsi a méně fixovane na tebe. Na mě to spíš ale působí, že než si splnit cestovatelský sen, prostě potřebuješ vypadnout nebo ještě spíš něco doma změnit, aby ti nehrabalo. Tak zkuste s manželem vymyslet něco schudnejsiho pro všechny...

  • Babička si môže vziať dovolenku a ty choď. Ja som minulé leto bola sama v Barcelone a bolo to super. Kľudne by som šla znova, kedykoľvek. Áno, sama žena musí premýšľať kde je to pre ňu bezpečné, ale ak sa v Mexiku budeš držať turistických trás, všetko bude ok. Divné to určite nie je a naozaj zážitok na celý život. Okrem toho toľko drieš, treba si vyčistiť hlavu a na to je presne takáto dovolenka najlepšia.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist