NALÉHAVÉ Ochabnutí pravé strany tváře

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407774 9.8.2019 22:33

Zdravim. Prosím o pomoc :(. Dnes jsem si chladila 2 štípance od komara, který mám na pravé straně obličeje. Jeden mám jakoby skoro na lícní kosti a druhý mám taky skoro pod okem. Chladila jsem si to ledem, který jsem měla zabalený v kapesníku. Od té doby mi přijde, že mám tu stranu obličeje ochablou. Koutek u pusy mi přijde se mam mírně povyslý, ale je možné, že to už mám od dětství. Jenže když se usmeji, tak jako kdyby ta pravá část se nedokázala tolik usmát, tolik rozevřít a taky zkrátka tam mám takový divný pocit na té straně :(. Strašně se bojím, že jsem si tam udělala něco s nervy. Mám s tím jít k doktorovi? Co mám dělat? Mám na té straně takový prostě nepříjemný pocit. :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky myslim ze to muze byt reakce na stipanec. Nicmene bych si dala pozor abys z toho chlazeni nemela zanet trojklanneho nervu..
    A necti na internetu, s takovou za chvili zjistis ze jsi na smrt nemocna. Od diagnoz jsou doktori. Pokud se ti to zitra nebude zdat, zajdi si k lekari.

  • Taky bych rekla, ze by to mohlo byt od stipance. Ja minuly tyden valila se ctyrletym synem k doktorce, ze mu do rana nateklo chodidlo. Mel ho zespod cele cervene a na pohmat tvrde. Stezoval si uz dva dny pred tim, ze ho tam svedi, tak me napadl prvne stipanec, ale pak jsem se lekla, ze po dvou dnech to bude blbost a ze bude mit treba zanet slach nebo neco horsiho. Sbalila jsem ho a valila k doktorce. Ta na to koukla a rika, ze ho jen neco stiplo,at mu mazu neco na stipance. Divila jsem se, proc by mu to tak moc nateklo (nemel skoro videt klenbu nohy), tak mi jen rekla,ze se to nekdy stava. Klidne me pry muze stipnout neco do spicky prstu a natece mi ruka az po rameno. Za dalsi dva dny po otoku ani pamatka...
    Takze klidne muzes mit ten koutek natekly z toho a tim padem ten sval nepracuje jak ma.
    Ale samozrejme tu nejsme doktori a nevideli jsme ty stipance, tak to muze byt cokoli...

  • buccaneerka29.8.2019 22:49

    Ledem v kapesníku sis s nervy určitě nic neudělala. Je možné, že tvář je méně citlivá kvůli těm štípancům - většinou to opuchne, tím se změní ta kůže. Dej tomu čas přes víkend. Osobně než led bych na to použila mastičku Fenistil.

  • Když sem byla dítě, posílal mne konat v obličeji na obluceji-vicko jsem měla napuchle tak, že jsem na oko neviděla, druhý stipanec o kousek vedle.
    Naši mne vzali na pohotovost a dostala jsem klíčovou injekci. Před několika lety jsem měla několik dní stipanec na ruce, který byl napuchly a nevhtel splasknout. Šla sem k dr a ten mi dal na reakci prednison.
    Pokud jsi od čtvrtka napuchla v obliceji, řešila bych to s dr. Může to být i nějaká alergická reakce nebo komar v sobe něco mohl mít.
    Ledovat stipanec na takovém místě je nesmysl, mohla sis tvar zachladit a udelat si k tomu ještě výše zmíněný zánět nervů. A to i kdyz to bylo v kapesniku. Vždyť ten zanet nervu clovek muze chytnout i z pruvanu, natož z ledu.

  • Obrna licniho nervu vypada trochu jinak. A rozhodne to nenastane hned po chlazení.... Tim si jsem jista. Sama jsem ji mela... A v dusledku se mnou stejne nic nedelali. :-D jen jsem rehabilitovala svaly. Nic vic. Ale rozhodne to neni timhle. Spis to vidim na reakci na ty štípance.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist