Mykóza, kvasinky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2990 28.2.2013 15:20

Myslím že tenhle problém zažila asi každá z vás. Proto se obracím na vás tady a chtěla bych poradit. Mám antibiotika a probiotika a nějaké tablety na zavádění dovnitř. Svědění trvá už hrozně dlouho, za jak dlouho po dobrání antibiotik se mi kvasinky dostanou pryč z těla? Četla jsem také na netu, že je potřeba dodržovat speciální dietu, kdy se musí omezit sladké a bílé pečivo. Jenže to pak nebudu skoro nic jíst :D Tak se chci ještě zeptat jestli jste nějakou takovou dietu prováděly, co jste jedly, pily, a jak dlouho.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    kvasinky zmizely samy po tom, co jsem přestala jíst cukr a pečivo a začala jsem jíst obiloviny, zeleninu, luštěniny..
    Vždy když přestanu a začnu zas jíst cukr, tak se při oslabení vrátěj..




  • Asi tak, mne se kvasinky stale vracely...Casem jsem se dostala do stadia neskutecne unavy, kazicich se zubu, anemii, padani vlasu... Kvasinky se mi zkratka rozsirily ze strev az do krve. Ono je pravdepodobne, ze kdyz se kvas. infekce okate casto opakuje, tak je problem ve strave a prave se strevy, odkud je pak velmi snadna cesta k postupu a preneseni do pochvy a dal, no:-(

    Ja jsem si prosla vsi lecnbou, ale ta s leky mi pomohla jen castecne a pak se optet, mrska vratila. Opravdu mi pomohla az zmena zivotniho stylu.

    A diky teto dobre dusi jsme se dovedela, jak je mozne ji(kvasinku) kamenovat k odstupu;-).

    Urcite najdes i jine super duse, takze nemusis dat na muj odkaz, ja s estejn e o nej podelim, protoze, mi fakticky zmenila zivot:-):-)

    www.varimezdrave.cz (odkaz na jeji stranky se zdravou vyzivou...najdes tam i kontakt, ne vsechny dobrutky jsou zpocatku vhodne pro "kvasinkare")

    Chesli ale receptik, tak se podelim ja.

  • Myslím, že naráz se zbavit všeho cukru ve stravě je hodně náročné. Zkus postupně do svého jídelníčku zařazovat "zdravá" jídla (zelenina, luštěniny, obiloviny...). Prostě se zajímej a třeba objevíš chutné potraviny (já až v dospělosti objevila jáhly, fazole adzuki, cizrnu, a jiné než bílé mouky...)
    Já třeba cukry úplně neodstavila (buchty, koláče...pořád dělám z cukru, ale klasickou mouku doplňuji žitnou, nebo doplňuji mletými ovesnými vločkami...). Ale zasadně nekupuji sladkosti. Když mám chuť na sladké - tak si ho udělám (a jelikož jsem lenoch - tak mám dost často smůlu :-)).
    Ale ze zdravé výživy jsem si oblíbila pickles (kvašenou zeleninu) - naučila jsem se jí dělat a nedám na ni dopustit. Ta je udajně na kvasinky poměrně účinná. Taky jsem objevila krásu mořských řas - ráda je přidávám do čehokoliv. Podle mě je to nejlacinější zdroj minerálních látek.
    Zdravá výživa je fajn, pokud se to dělá nenásilně a člověk nemá strach si občas "zahřešit" (a nestane se otrokem své "diety").

  • Těžko říct, záleží taky asi na druhu antibiotik a jak je tělo oslabené. Antibiotika zničí poševní mikroflóru. taky nevím, co máš na zavádění. Brát probiotika už zároveň s ATB je dobré, a je spíš nutné pokračovat v jejich braní i po dobrání ATB.
    Já myslím, že do týdne po dobrání ATB by to mělo být dobré.
    Poševní mikrofl¨ora se dá podpořit zaváděním Fermalac Vaginalu, no a braním těch probiotik zcela určitě.

  • Koupila jsem si v lékárně Gyntima Probiotika Forte - vaginální čípky, obsahují mj. šalvěj a tea tree oil... Doporučuji vzít si to na noc, přes den to moc nejde... Já si při první náznaku kvasinek zavedu tento čípek. Pálí to jako čert, šíleně to páchne tea tree olejem, čípek se za chvíli rozpustí a začne vytékat (proto lepší na noc), do rozkroku vložit ručník a vydržet! Druhý den už o kvasinkách nevím, stačí se mýt Lactacydem a mazat Canestenem. Sladkostí se nevzdám, alkohol úplně na nulu také nestáhnu, kvasinky na mě útočí tak jednou za 3 měsíce a odolávám :-)
    Výborně pomáhá také Canesten Combi pack - vag. tabletka + krém... Funguje také výborně, po aplikaci neštípe, nepáchne a netaví se, tedy lze použít i přes den ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist