Myčka pro 2 lidi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #224791 23.2.2017 12:35

Ahoj všichni, moje otázka směřuje na Vás, co máte doma myčku. :-) Budeme se s přítelem brzo stěhovat do nového a zařizujeme kuchyň. Chci do kuchyně zabudovat i myčku. Co ale řeším je, jestli se myčka vyplatí pro 2 lidi. Uvažuju spíš do budoucna, když třeba někdo přijde a bude hodně nádobí, nebo jestli budeme mít jednou rodinu, tak fakt nechci stát denně u dřezu a mýt nádobí ručně. Chci se ale zeptat - vyplatí se myčka používat i pro 2 osoby? Vím, že ji nemusím zapínat denně, ale nezaschnou zbytky jídla na nádobí, když bude ležet 2 dny v myčce? Umyje to myčka potom pořádně?
Díky za odpověď. :)

Paráda, díky všem! :) Jen jste mě utvrdily v tom, co jsem si myslela, myčka bude ;) :) :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik23.2.2017 12:43

    My jsme s manželem zatím také jen dva a dost vaříme. Kolikrát myjeme i 2x denně. Rozhodně se to vyplatí, než mýt nádobí v ruce.

  • s přítelem jsme dva a vyplatí se to myjem skoro ob den

  • luckachvat23.2.2017 12:47

    S manželem jsme zatím stále dva. Myčku máme od začátku společného bydlení, tj cca 8 let a neměnila bych. Záleží, jak moc vaříš. Já myju v podstatě denně.

  • Určitě se vyplatí, i kdyby jste ji měli pouštět jen jednou za 2 dny.
    Když je můj chlap někdy doma sám, tak je schopen tu myčku taky využít a za 2 dny zaplnit.

  • Jsme zatím dva a myčku máme :-) Partner to tam sází a já občas vyndavám a myji to normálně :-D Ale vzhledem k tomu, že čekáme miminko, tak to do budoucna nechám plně na myčce :-D Takže se určitě vyplatí si ji pořídit ;-)

  • Za mě rozhodně ANO! Když se kamarádka stěhovala do nového bytu s (tehdy ještě) přítelem, hrozně ji nechtěla. Bavilo ji hrát tu šikovnou hospodyňku, co všechno zvládne sama a ručně. A když byla těhotná, tak jí potom došlo, že ztrácet denně min. 3/4 hodiny času mytím nádobí je luxus, který si nemůže dovolit. Nehledě na náklady na teplou vodu. Myčku pak dodělávali do hotové a zajeté kuchyně, šlo ji umístit pouze na jediné místo, na opačný konec, než byl odpad, truhláře stálo dost práce, než ji tam zabudoval a vyřezal díry v zamontovaných skříňkách tak, aby tudy šla protáhnout hadice, která bohužel musela být cca 6m dlouhá, takže každé 3 roky na myčce uvařili čerpadlo.
    Moje babička se také bránila a pak jsme se jí na myčku k narozeninám všichni složili, bratr namontoval, babi ji od té doby miluje.
    My jsme si s manželem pořídili první myčku do našeho prvního vlastního bytu už někdy před 16 lety a od té doby bez ní nemůžeme žít. Špinavé nádobí tam prostě schováš a nic ti na lince nebo ve dřezu nestraší a nesmrdí. Pokud si myslíš, že to do druhého dne zaschne, tak to necháš cca 15-minutovým programem opláchnout studenou vodou, to má snad každá myčka, některé z nich mají i program na 1/2 náplň (buď horní nebo dolní koš). V novém domě jsme vydrželi asi 3/4 roku bez kuchyňské linky, ale myčku jsme měli hned 3. den :-)

  • Kamkri23.2.2017 13:20

    Vyplatí. Taky jsme 2. Zapínáme myčku klidně i 1x za 3 dny a všechno se krásně umyje. Buď bez obav. Já jsem si na ni zvykla rychle a už bych bez myčky nebyla.

  • Když jsme byli s manželem sami dva, měli jsem myčku 45 cm. Když přibyl další člen do rodiny a stěhovali se do většího, tak to už pořídili myčku 60. Takže u nás se myčka i při dvou lidech oplatila. Mám pocit, jestli to taky kdysi dávno neřešili v D testu a tam bylo řečeno, že myčka se při dvou lidech oplatí.

  • My myčku nemáme a to už jsme 3. Stejně toho nádobí tolik není a po vaření hrnce atd. bych musela mýt v ruce, tak to nemá smysl. Nedávno jsem si koupila nové nože https://www.bavimevarit.cz/kvalitni-nemecke-kuchynske-kovane-noze/ , které bych taky raději v myčce nemyla, aby nebyly brzo tupé, takže toho nádobí, co by myčka myla je dost málo.

  • my jsme dva, díru na myčku máme ale zatím myjeme růčo a zatím nám to stačí
    do díry jsme strčili dva koše (plast , komunál) a díra je tedy plně využita.
    fungujeme tak už 2,5roku a vyhovuje nám to.
    Vaříme oba , ale nutno podotknout že oboum nám nevadí umývání nadobí(nejsme zhnilí) záleží na prioritách ale když pujdete do myčky určitě běžte rovnou do 60cm(širší).
    PS: oba nesnášíme utírání tak to necháme okapat a uschnout na odkapávači, se sanitrem jsme tak nějak už smířeni. když dojde návštěva nenápadně se jí to vyleští do krásy . :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist