Myčka na nádobí špatně oplachuje

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2949 27.4.2011 11:59

Ahojda děvčata, nemáte někdo zkušenost s tím, že by vám přestala oplachovat myčka na nádobí? Po ukončení mycího programu mi na nádobí zůstává neopláchnutý prášek. Vyzkoušela jsem už řadu mycích přípravků a je to pořád stejné. V pátek k nám jede opravář, tak se jen tak ptám, zda jste některá neměla podobný problém, abych případně věděla, kolik stála oprava.

Čistič do myčky používám pravidelně. Na můj problém to nepomáhá :o( Gel od Somatu jsem měla také, jenže jsem s ním vůbec nebyla spokojená. Jsem z toho dost zoufalá, třeba tam je opravdu nějaký problém a nebo je to prkotina. A do čeho lejete ten ocet? A nemůže ocet myčku zničit?

Holky díky za rady a tipy. Myslím si, že na to kápla Dzusinka, netočí se horní tryska. Proto je nádobí špatně opláchnuté. Tak snad nebude problém to opravit :o)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • občas se mi stane, že zůstane v dávkovacím boxu kousek nerozpuštěné tablety, a tím pádem i trošku na nádobí, ale dám jen program rychlého opláchnutí a osušení a je po problému, a dělá to opravdu jen sporadicky. Zjistila jsem totiž, že to dělá, když je (byť minimální) vlhko v té komůrce, kam tabletu dávám, takže ji vždycky pro jistotu vytřu ubrouskem a OK

  • Tak já používám gel, takže nic nezůstává. Ale co zkusit dát do myčky čistič na myčky. Má se to dělat 1x měsíčně. Mě když začně takhle trošku zlobit, že nemeje moc dobře, šoupnu čistič na nejvyšší teplotu, projede to myčkou a nádobí je zas krásný.

  • My používáme Somat - taky gel...a nic nezůstává :)

  • no ja mela ten samej problem,ale nalila jsem do prazdne Mycky asi 1/2 l octu,a zapla na normalni program...A vse bylo Oki, mycka se musi pravidelne udrzovat to je Fakt :o) ale ten Gel od Somatu je luxusni !!!!!!!

  • Ja taky kdyz mi toto zacne delat, naleju do mycky ocet a pustim nekdy na normalni nekdy na nejvyssi program. Ten cistic davam jednou za cas aby se nereklo,protože dle me je ten ocet nejlepsi. Vidis, zrovna ted ho tam jdu dat :-)

  • dzusinka27.4.2011 19:43

    Máma měla stejný problém, netočily se jí ty otočný trysky, tak třeba to bude tím. Když za běhu otevřeš myčku, tak by se měly ještě chvilku točit. Jestli ne, tak to někde drhne, zkus je vyjmout a vyčistit je manuálně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist