Myčka a sušička

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34877 25.5.2012 7:40

Jaký máte názor na tyto spotřebiče ? Jsou dle vás potřebné, jsou to dobré věci, ale nemusíte mít vše, nebo byste ji je nikdy do domácnosti nedaly ? :)

Tak se nám to ztrhlo v bouřlivou debatu, to jsem nechtěla, hlavně se nehádat :-) Za mě teda taky názor, že je oboje dle mě zbytečné :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • my máme myčku a nedám na ni dopustit.. samozřejmě někdy taky myju, ale je to velký pomocník, hlavně při oslavách....

  • Martasek8925.5.2012 7:43

    Tak dle mě jsou to s elektrickým kartáčkem na zuby pro mě zbytečné věci a žrouti proudu. Usnadní práci, ale stejně jsme s manžel proti tomu. Jak říkal, i když budeme 4, myčka doma nebude :D

  • Me stale muj chlap chce koupit mycku aby mi ulehcil praci.......ja jsem proti tomu nepotrebuju ji.Ruce mi neupadnou.A susicka? Kdyz jsem zila v zahranici tak jsme ji meli.....a uz bych ji nechtela nebo mi ponicila hodne veci.......prevazne delku....treba u kalhot,teplaku....bylo to jakoby se skracovali.Myslela jsem si ze jsou sprane ale kamaradka mela ten samej problem.....

  • tak my se s manželem domluvili a myčka se pořídila. beru ji jako pomocníka, rychlý úklid nádobí, hlavně když už člověk chce jít odpočívat. vzhledem k tomu, že oba neradi umýváme nádobí, je to pro nás skvělá varianta ;-)
    do myčky naskládám nádobí za celej den a pak odpolko pustím. je hnedka uklizeno. má jednu nevýhodu - je potřeba mít tak 2 sady talířů, protože obvykle jedna se myje a druhá je připravena na používání.
    sušička mi až tak potřebná nepřijde.

  • My zezačátku myčku neměli, ale v novém bytě nám zůstala po bývalých majitelích a je pravda, že práci a čas ušetří. Zapínáme ji, až když je plná, celkem tak třikrát týdně. Na spotřebě energie to není znát, zatím nám vždy vraceli peníze za vodu i elekřinu. Jsme na tom prostě se spotřebou stejně jako dřív. Sušičku nemáme, přijde mi zbytečná. Pro mě je lepší mít prádlo usušené venku na čerstvém vzduchu, no a v zimě, když mrzne, tak mám prádlo doma. Peru tak jednu - dvě pračky týdně.

  • Mám podobný názor jako whitehorse. My taky neradi myjeme nádobí. Když strávím hodinu či dvě vařením, faaakt nemám chuť se ještě otravovat s nádobím. Myčku nemám, ale moc si přeju. Používala jsem ji v práci a moc se mi líbilo jak mám pořád uklizeno - prostě se vše schovalo do myčky, večer jsem zapla a ráno uklidila čisté suché nádobí a jelo se dál...
    Sušička je zbytečná, pokud máš dost místa na sušení i v zimě. Ale třeba moje mamka má malinký byt a s prádlem vždy problém kam s ním. Od té doby co má sušičku (pračku se sušičkou v jednom, kvůli místu) je nadšená - a taky ji to vyřešilo problém s plísní. Ono to fakt neni jen tak v zimě usušit prádlo v malém bytě, pořád je tam vlhko...
    Takže takto - bez obojího se dá žít, ale v některých případech je to fajn. Každá máme jinou představu o tom, co potřebujeme a co už je nadstandard.

  • myčku nemáme a ani mít nebudeme, přijde mi to jako zbytečná věc a další krám do bytu. Jsem zvyklá při vaření zároveň nádobí hned odmývat, takže ho nikdy moc najednou není.
    Sušičku taky nemáme, protože máme velký byt a není problém se sušením prádla. V létě proschne na zahradě a krásně voní,t o bych nevyměnila za nic na světě, nevěřím, že z prádla ze sušičky bych měla někdy tak dobrý pocit.
    Dle mého jsou to zbytečné spotřebiče bez kterých se obejdeme. Ale třeba bez vysavače by mi bylo ouvej.

  • Dlouho jsem byla proti myčce,a pak jsem byla na dovolenéí u kamarádky, která ji měla a zalíbilo se mi to, když jsem přijela domů, byl to takový nezvyk opět mýt nádobí v ruce, takže když jsme rekonstruovali kuchyň, už od začátku jsem věděla, že myčku chci, i toho nádobí bylo čím dál víc, byla jsem zvyklá ho mýt vše najednou (kvůli úspoře vody)-třeba až večer a dělalo to v kuchyni hrozný bordel, v té době jsme byli 4 a co nevidět nás mělo být 5, takže jsem to vzdala. Myčka u nás jede narvaná každý den, ale strkám tam vše-i plechy, velké hrnce, prakticky nic, neodmývám v ruce, pouštím ji vždy na noční proud. Někdy teda na nádobi ulpí nějaké věci, tak je třeba je tam nechat ještě jednou nebo otřít utěrkou, někdy rovnou vím, že myčka neumyje a budu muset domýt-třeba připálený hrnec, ale krásně to nahlodá, takže pak umyju snadno bez drhnutí. Líbí se mi hlavně, že je prostě špinavé nádobí z dohledu.

    Sušičku zatím nemáme, ač když jsem používala látkovky, prala jsem pro 5ti členno rodinu každý den, teď peru jen 3*-4* týdně, jsem si říkala, že je to možná dobrá věco do paneláku, kde se v zimě moc netopí (protože je tam přirozeně teplo-alespoň my v paneláku vůbec topit nemuseli) a vlétě není kde pořádně pověšet prádlo, prostě zabírá krapet míň místa, než sušák prádla, který u nás doma musím mít pernamentně rozložený. V létě suším venku, ale když skončí topná sezona a venku je ošklivo, tak to schne doma dost blbě, někdy i přes zimu nemám kam pověsit prádlo, protoze to původní ještě neuschlo, takže by se sušička hodila.

  • My jsme mycku nemeli ,tedka ji mame a nedam na ni dopustit,je to velky pomocnik,usetri jak praci tak hlavne ten cas ktery se normalne stravi mytim u drezu...ktery pak muzes oto vic venovat svym zajmum a hlavne detem a rodine...protoze ver mi toho casu ktery svym rodinam venujeme neni nikdy dost;-):-)

  • Verousek8925.5.2012 9:09

    Sušička je podle mě naprosto zbytečný spotřebič. Není nad to usušit prádlo venku. Myčku nemáme a nikdy jsem s ní neměla možnost fungovat, ale jelikož ze všechn věcí, co se týče prací v domácnosti nejvíce nesnáším mytí nádobí, tak kdyby bylo místo a peníze, myčku bych pořídila. Asi bych do ní nádobí nedávala umývat vždycky, protože když třeba vařím nenáročné jídlo, tak myju nádobí postupně při vaření, ale někdy se toho nádobí nashromáždí hodně a myčka by určitě pomohla :)

  • My máme myčku a s přítelem a synem jsme za ní moc rádi:-)Přítel nepatří do řady mužů,co si myslí,že žena má stát v kuchyni u dřezu a věčně mýt a uklízet nádobí.Sám dobře ví,co ta práce obnáší.Dokáží ji obsloužit všichni členové domácnosti.Je to hodně velká úspora času a pak i peněz za vodu.:-)Sušičku nemáme-máme pidi koupelnu.Ale asi zatím ani do budoucna mít nebudeme.Miluji vůni prádla,co seberu z balkona:-)

  • Teď myčku nemáme, ale do nové kuchyně s ní počítáme. Moji rodiče myčku mají a můj syn strašně rád pomáhá s plněním, pouštěním... :-D Sušičku nemáme, nepotřebujeme, ani by nebyla kam dát :-)

  • Myčku jsem dlouho nechtěla (přišlo mi to zbytečné), ale teď jsem ráda, že jí máme. Nejsem zrovna uklízecí tip a mytí nádobí byla pro mě jedna z nejhorších činností. Myčka šetří čas, myčka spotřebuje výrazně méně vody, špinavé nádobí se zavře do myčky a není vidět - oproti tomu odloženému ve dřezu - takže kuchyň vypadá pořád uklizeně, myčka mnohé nádobí umyje lépe než člověk v ruce (a ostatní stejně dobře). Je to opravdu užitečný pomocník. Sušičku nemáme a ani jí nechci, sice jsem na ní slyšela vesměs chválu, že prádlo "vyžehlí" a pak se nemusí žehlit vůbec nebo jen minimálně, ale stejně to známí využívají jen přes zimu, když nemohou sušit venku či na balkoně a nechtějí mít roztahané sušáky po bytě. Ale je to každého věc, co chce a nechce dělat - já například nepotřebuji sušičku, ale zase jsme před pár dny pořídili vysávacího robota, protože vysávat každý den 4+1 byt prostě nestíhám (a taky nechci, to jdu raději ven).

  • Myčku máme, vůbec jsem jí nechtěla, ale ted jsem za ní ráda. Mám ráda vyleštěné nádobí a to myčka udělá perfektně, kdybych to měla dělat ručně, nedělám nic jiného. Pak k nám také často chodí návštěvy na obědy nebo večeře a protože nejsem z těch co naháží zasrané nádobí do kuchyně a jdou se bavit, aniž by to umyli a uklidili, jsem štastná, že to může hodit do myčky a jít se bavit s přáteli a příbuznými. Naše myčka meje perfektně i dobře suší ... nemám si na co stěžovat, samozřejmě meju i nádobí v ruce, ale myčka šetří mimo času i vodu.
    Sušičku máme, že je na nic může říct jen někdo kdo ji nikdy nepoužil, nebo neměl kvalitní ;) Prádlo z ní není ani trochu zničené, svetříky jsou krásně jemné, hebké a nadýchané. Když to tam člověk neflákne schmoutané v kouli, tak se nemusí většina věcí žehlit. A zase to šetří spoustu času, myslím že hlavně maminky co mají doma malé děti kolem kterých musí lítat, to ocení.... Zase tak drahé to není, spotřebu už dávno nemají tak velkou jako mívaly.... a mimochodem, žehlička taky pěkně žere, ač na to nevypadá ;) V létě budu sušit převážně venku na zahradě, to je určitě lepší.... ale v zimě na sušičku nic nemá.

  • Myčka je super pomocník. Do starého bytu se nevešla, ted ji mám zabudovanou v lince. Už nikdy bez myčky. Nedokážu si představit víkendové poobědové odpoledne trávené s rukama v dřezu. Čas místo mytí nádobí jde trávit nesrovnatelně příjemněji;-)

  • petulinkaa1325.5.2012 17:49

    Každyho nazor,ja mycku nemam,ani ji nechci,nerikam,ze nikdy,ale zatim fakt ne :-) co se tyce susicky tak ty jak vypada jak pracka ne,ale ta co se sklada a susi se v tom vaku,je bombova,nemam ji ja osobne,ma ji mamina,ale ta by se šikla a je usporna :-) skladna a proste bombova :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist