Můžu se tam dostat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #419549 23.4.2019 0:12

Ahoj, mám obavy jsem ještě žačka 8. ročníku a už teď se obávám jestli mě vezmou na školu, která je pro mě ideální a věřím že by mě i bavila
Chci studovat Hotelnictví prostě Hotelovku, ale bojím se že s mými známkami tam neprojdu
Nechci tím říct že jsem úplně blbá ale v některých předmětech pokulhávám.
Zatím mi na vysvědčení vycházejí ZATÍM čtyři trojky, prosím vás jestli si víte s tímto problémem rady tak mi určitě napište budu ráda Děkuji .

  • 23.04.2019 17:51:57 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 23.04.2019 17:51:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neboj i s trojkami se dostaneš na hotelovku. Já osobně měla i čtyřku a na hotelovku sem se dostala a i ji vystudovala .. záleží na jakou školu přímo chceš jit

  • HaSha23.4.2019 7:22

    Určitě bych se podívala na stránky školy, kam se chceš hlásit. Zjistíš tam, kolik studentů přijímají a jak probíhají zkoušky. Někde mají kromě cermatovských (tyhle zkoušky mají vždy stejnou strukturu, dá se natrénovat minimálně to, jaké typy úloh ti jdou líp, abys ses pod časovým tlakem nezasekla na něčem, co ti obecně moc nejde) i vlastní přijímací zkoušky, někde berou na průměr z celého vysvědčení, někde jen z předmětů, které je zajímají, někde připisují vysvědčení váhu větší, někde menší. A jak už bylo řečeno, počítají se dvě vysvědčení (jen tak jsem zkusila zadat škola Hotelová a zrovna u té, co jsem našla, chtěli dokonce 3), neboj se, máš možnost ještě zabrat. :-)

  • nevidím důvod, proč by tě se 4 trojkama nevzali. dneska nemají takový počet studentů a jsou obvykle rádi, když mají alespon někoho.
    dřív by se na gymnázium taky člověk s trojkou nedostal a dneska už (na některá) ano. navíc ještě není konec školního roku a pokud trošku zamakáš, není proč by tam mělo být tolik trojek. hlavní písemky teprve budou a klasifikace se uzavírá až v červnu.
    důležité bude navíc vysvědčení v pololetí 9. třídy.

  • myslím si, že ještě máš čas alespoň nějaké známky zlepšit. Počítat by se mělo vysvědčení z 8. a pololetí deváté třídy. Také bych doporučila zkoušet přijímací testy, na netu najdeš ty z předchozích let.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist