Může to být něčeho příčina?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli tohle může být příčina nákého onemocnění či oslabení organismu.. V tělocviku jsme měli dělat opičí dráhu 10 koleček (kotouly,zavěšení na žebřiny,vyskočit na kozu,přeskočit lavečku,přelézt bednu,atd.) po tomhle větším fyzickém zákonu se mi udělalo špatně(bolest a motání hlavy,pocit na zvracení,špatně se mi dýchalo,pocit mdloby) Ostatní dívky nebyli tak udýchané jako já..Mám normální postavu,nejsem tlustá. Dělá mi problém i vyjít 3 patra do schodů a už jsem zadýchaná..Může to být něčeho příčinnou? Děkuji za odpověď
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
13.11.2013 19:59záleží jak moc jsi zvyklá sportovat a celkově se hýbat. já už taky párkrát zvracela z přetažení organismu. pokud musíš ve třetím patře zastavit a vydýchat se abys mohla jít dál tak buď sedíš pořád na zadku a potřebuješ zvýšit kondici (celkově se víc hýbat) nebo si zajdi za doktorem protože normální to není
-
14.11.2013 13:01S největší pravděpodobností je to netrénovaností a o žádný problém se nejedná. Lépe řečeno, netrénovanost problém je, ale lékař Ti s ním nepomůže...to si musíš pomoci sama.
Ale návštěvou doktora nic nezkazíš (stejně by jsi k praktikovi měla chodit na prevence) - udělá Ti krevní obraz a zjistí zda nejsi chudokrevná...což se mimo jiné může projevovat takto. Mně se lehká chudokrevnost objevila s nástupem ms. Do té doby jsem při velké námaze spíše červenala, potila se a zadýchávala se a pak teprve pocit na omdlení. Později se mi stávalo, to co popisuješ - bledost, studené končetiny, pocit na omdlení...Ale rozhodně mě nerozhodil normální tělocvik ve škole (a opičí dráhy jsme také měli)! Takže zajdi k doktoru a začni trénovat.
Můžeš zkusit pít železitou vodu jako prevenci (jestli jsi z oblasti konstantinových lázní, tak je dobrý Prusíkův pramen). Ideální je, si udělat v takovéto železité vodě šípkový čaj (vit.C podporuje vstřebávání železa). Pokud nemáte nikde v okolí železitý pramen, tak lze koupit Il sano. Pak také některé mořské řasy obsahují hodně železa (Dulse). Ty je dobré přidávat do polévek jako koření, nebo do luštěnin...