Může mít mimino hemeroidy?

Otázku položila: Verunka000 20.8.2013 10:23

Malého v neděli bolelo bříško tlačil tlačil večer jsem mu pomohla s teploměrem a pomohlo, ale všimla jsem si jak kdyby mu tam něco trošku vykouklo a pak vykakal i nitky krve, ale to jsem si říkala že jsem ho podráždila teploměrem protože jak včera a dneska kakal tak nic ale dneksa v noci se mi pokakal a jak sem ho utírala tak kakal zas a zase se v té dírce něco objevilo, co by to mohlo být? děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, myslím že se nejedná o hemeroidy. Spíš to je jen lokální podráždění konečníku (buďto tuhou stolicí nebo tím teploměrem). Když kdokoliv (i miminko) kadí, tak se okolí řítního otvoru "deformuje" a trochu vystoupí - to je normální. U hemeroidů se v ústí řitního otvoru objeví uzlík (dost často trochu jiné barvy než je okolí) a ten se neztratí - je tam stále!
    Navíc hemoroidy se u miminek objevují spíš vzácně (dost pravděpodobně, dříve než by se u miminka objevili hemeroidy, tak by jste s doktorkou museli řešit urputné zácpy).

  • Ano, může se jednat o vnitřní hemeroid. Můj syn měl 9 měsíců, kdy dostal silnou zácpu a také mu vyskočil. Má to do dnes když má tuhou stolici. Je mu 12 let, ale žádné problémy mu to nedělá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist