Musím podstoupit triple testy?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41105 26.9.2012 20:15

12.9 jsem podstoupila screening v I.trimestru....výsledky byly negativní...Jaké bylo mé překvapení, když mi na dnešní konzultaci s dr.sestra strčila žádanku na screening ve II.trimestru+integrovaný test na dne 3.10.2012...... (to jsem si zjistila až doma, že se jedna o Triple testy¨)

Mám právo na to, to odmítnout, nebo to je povinné i přes to, že první screening, navíc placený jsem podstoupila a vyšel negativně....jaké máte zkušenosti?????

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že máš právo odmítnout jakékoliv vyšetření. Domluv se se svým lékařem

  • máš právo odmítnout podstoupit jakékoliv vyšetření, ale možná po Tobě budou chtít podpis, že seš si vědoma rizika, co odmítnutí přináší.

  • Také si myslím,že áš právo odmítnou tzv.Triple testy je to docela dost sporné někdo dělá automaticky jiný dr,už je nedělá pokud těhotná žena nepodstoupila screening v I.trimestru.Jsou těhulky které podstoupí snad všechny testy,aby mněli větší jistotu,že je vše v pořádku.Určitě záleží na Tobě

  • petulinkaa1326.9.2012 20:52

    jak píšou holky,máš právo odmítnout.Mě vyšel screening ve 12tt negativní,tim padem mi řekl gynekolog,že tripl testy se nedelaji a kdyz tady o nich ctu,tak ve vetsine o nic neprichazim,i tak mame vse v poradku a verime,že malá je zdravá v pořádku :-)

  • jít na test nemusíš, když nechceš. Já si ho i přes negativní screening od doktora vyžádala a taktéž vyšel dobře. Mám ve svém okolí případ, kdy těhuli vyšel screening dobře, ale triple testy špatně, šla na odběr plodovky a zjistilo se velice těžké postižení plodu, které screening z nějakého důvodu neodhalil.

  • Taky si myslím, že to můžeš odmítnout... Často to vychází falešně pozitivně, ženou tě na odběr plodové vody a to je pěkný psycho, hlavně zbytečný. Myslím, že tě na tripple test doktorka posílá, protože ten je povinný.. ten první screening (jestli to chápu dobře, utz ve 12.týdnu) je nepovinný a maminky si ho platí ... Já osobně jsem i přes ty nervy ráda, že jsem to podstoupila, vč. odběru plodovky. Na druhou stranu ani to nezaručuje, že mimčo bude opravu zdravé...

  • Martasek8927.9.2012 6:39

    Nemusíš absolvovat žádná vyšetření, prakticky nemusíš chodit k dr vůbec. Jen pak tedy podepisuješ, že je to na vlastní riziko.

  • Martasek8927.9.2012 6:39

    Nemusíš absolvovat žádná vyšetření, prakticky nemusíš chodit k dr vůbec. Jen pak tedy podepisuješ, že je to na vlastní riziko.

  • zaridylko27.9.2012 18:50

    Ahoj, i když mi I. screening vyšel negativně, můj MUDr. chce i tripl test v 16tt. I když jsem o něm hodně slyšela, že někdy vyjde negativně a akorád stresuje maminy, tak mě nastěstí vyšel v pořádku a jsem ráda, že mám jistotu, že zatím všechny testy vyšli a mimčo je zdravý.. Je to na tobě..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist