Můj zpěv + nahrávka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194937 29.7.2019 12:19

Dobrý den,
přikládám nahrávku svého zpěvu, protože bych potřebovala poradit.
Kdykoli se snažím zazpívat nějaké vyšší tóny, plným hlasem to nevyzpívám. Zpívám to tím hlasem, který uslyšíte v nahrávce. Vím, že je to o správné technice, kterou já nemám. Tak jsem vás chtěla poprosit o radu. Co je vlastně ta "správná technika"? Neznáte nějaké dobré internetové stránky, které by my pomohly?
Zpěv miluju a nehodlám se toho jen tak vzdát.
To, že můj hlas není ničím zajímavý mi říkat nemusíte, sama to vím, ale to nic nemění na tom, že bych se ráda zlepšovala :)
Tak budu ráda za odpovědi.
https://www.smule.com/p/1038303881_3069671730

  • 29.07.2019 17:21:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem teda naprostý laik, sice jsem asi 8 let hrála na klavír a nějaký hudební sluch asi mám, ale za znalce se nepovažuji. I přesto se domnívám, že bys měla začít navštěvovat hodiny zpěvu. Zpíváš přes nos, polykáš poslední hlásky, je to utahané. Barva hlasu se mi líbí. Jistě talent máš, ale jedině s odborníkem odstraníš nedostatky. Přeji hodně štěstí.

  • petulinkaa1329.7.2019 13:52

    Taky bych doporučila návštěvy učitele zpěvu a ten tě naučí odstranit chyby co děláš (výslovnost, utahanoast atd.) jinak máš určitě na to se vypracovat, hlas máš kazdopadne :-)

  • macicekkajik29.7.2019 16:39

    Budu hodně kritická. Žádný nový hlas na scéně. A horší písničku jsi si vybrat nemohla. Výšky neladí, hlas není vůbec nijak pronikavý. Já jsem zatížená na operu a klasiku. Možná dnešní generaci něco řekneš, když poslouchá Michala Davida, ale za mě moc šancí nemáš. Zpívat pro radost ano a lekce zpěvu ti určitě prospějí, ale slávu nečekej.

  • Kdysi jsem chodila do sboru, hraju na několik nástrojů, ségra zpívá, celkově jsme hudebně založená rodina, takže si myslím, že se trochu vyznám :D Hlas máš pěknej, ale jak už bylo řečeno, zpíváš nosem, celkově technika nic moc, chtělo by to začít chodit k učiteli/učitelce. :) Předpokládám, že jsi ještě nezletilá. Podívej se na nejbližší ZUŠ. Určitě ti hodiny zpěvu prospějou.

  • Mě osobně to přijde takové utahané celkově...

  • Ja osobne musim rict ze me to docela prekvapilo, mas velice pekny hlas. V prvni rade bych dbala na jasnější otevírání pusy, aby ty slova byly zretelne vyslovovane a bylo robre rozumet - protoze jinak to prave pusobi utahane jak uz nekdo psal vyse. Chce to trochu vic jakoby sekat, nevim jak bych to napsala :-D pust si original - to je jak kdyz by nekdo maval proutkem a tvoje vyslovovani je jak plout v lodicce po vode :-) vim, debilni prirovnani ale snad pochopis co tim chci rict. Dalsi vec - dobre nacasovani, nezacinat driv nebo pozdej nez na ton ktery mas. Mozna je to i tim ze je to nahravane na aplikaci - a s tim se mi poji i treti nazor - nemelas tam nastavenou nejakou ozvenu? Urcite bych to nicim umelym nekazila. Hlas mas fakt hezky i bez toho :-)
    Taky nejsem odbornik, ale toto bylo prvni co me napadlo když jsem si kousek poslechla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist