Můj věčný problém - dítě, dítě, dítě...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32904 24.7.2012 17:19

Ahoj womenzone,
strašně toužím po dítěti a mám pocit, že v mých 24 letech už bych ho měla dávno mít.. Nemám ale takového partnera, s kterým bych dítě mít mohla a taky jsem dost rozlítaná po světě, což mě hodně baví, ale na druhou stranu bych se ráda usadila a založila rodinu. Když se srovnám se svojí mamkou, která v mým věku už měla 3 děti, a taky se svojí sestrou, která v mým věku byla vdaná a narodil se jí syn, tak si přijdu v tomhle ohledu zaostalá a méněcenná. Chci mít více dětí a bojím se, že to nestihnu. Vím, že jsem ještě mladá a mám čas, ale jeden nikdy neví a já nechci být stará maminka, co nemá na dítě energii.. Třeba taky toho správnýho partnera budu hledat ještě dlouho.. Chtěla bych se ještě dožít vnoučat, jestli mi rozumíte :-D
Napište mi, prosím, něco pěkného na uklidnění... ;-) Děkuju vám moc!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028924.7.2012 18:06

    Ahoj nemůžeš se srovnávat se svojí mamkou , v té době to bylo normální :) . Ba dokonce kdo neměl ve dvaceti dítě , byl divný - respektivě divná .
    No a se svojí sestrou se také nesrovnávej . Každý člověk je individuální a má jiné potřeby :) . Tak že pokud tě baví cestovat po světě , tak hurá do toho s dětmi už to nebude tak snadné :) .
    Neboj se , že ti něco uteče :) .
    I já jsem, byla snažilka , ale vzdali jsem to . A nemyslím si , že bych se třeba za 2 roky řadila mezi "staré maminky" . :)
    Prostě až to bude mít příjít - příjde to !
    :)

  • Stará maminka ve 24 :-D? To je vtip? A dožít se vnoučat? Vždyť prognoza dožití dnešních ženských je něco málo pod 80let. Je to jen Tvým blízkým okolím, co Ti dává tento pocit - dnešní maminy se v průměru blíží víc k 30ti než k 20ti letům. Užívej si života a počkej si na toho pravého, protože když do toho skočíš s nějakým hejhulou jen proto, že chceš mít děti, tak Ti mohou zbýt jen oči pro pláč.

  • rodila jsem v osmadvaceti a doktoři se pousmívali, že jsem nějaká mladá prvorodička, protože dnešní průměrný věk prvorodičky je 29 :-D. Máš spoustu času všechno stihnout :-)

  • Ahoj, vím, jak Ti je.
    S tou touhou po miminku jsme na tom stejně.
    Je mě 23 let, jsem bez partnera, taky si občas připadám méněcenná, zbytečná.
    Ale zkus věřit tomu, že až bude ta správná doba, tak to přijde oboustranně :-)

  • Ahoj, je mi 30 a čekám 1. dítě, vůbec si nepřipadám stará, nebo, že by bylo pozdě. Dříve jsem prostě neměla vhodného partnera a potřebné zázemí... i kamarádky a známé v okolí mají děti kolem 27-28, takže máš ještě pár let čas. Jedna věc je chtít a druhá je mít pro dítě prima tátu a alespoň nějaké zázemí.

  • Většina mamin z okolí, co znám, měla první dítě až okolo 27 let, takže se opravdu nemáš čeho bát, počkej si na toho pravého chlapa. :) Moje sestřenice se teď vdávala, je jí 19 a je těhotná a všichni ji měli za exota, takže je opravdu dnes spíš normální si na dítě počkat. ;)

  • Ahoj, vím, jak ti je, mě je 23, a miminko bych chtěla, nevím, prostě to vnitřně cítím.. jsem bezradnná, mám milence ( je svobodný, jsme spolu dva roky), a mluvili jsme spolu i o dětech, tak souhlasil s tím, že bych mohla mít mimčo, prášky jsem přestala brát před více než rok a půl, a ejhle, problém nastal- menstruace nedochází tak jak má, takže hormony, a prostě si příjdu zbytečná, méněcenná, pomalu každá kamarádka se pyšní s bříškem a já nic, strašně se bojím, že to nikdy nezažiju, že prostě na mě nic nečeká...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist