Můj první pohovor do práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #474590 7.1.2023 21:34

Zdravím. V úterý jdu na můj první pohovor do práce (jsem absolvent z minulého roku a nemám žádnou pracovní minulost, jelikož mi hrozně dlouho trvalo najít moji první práci). Mám z toho hrozný strach, proto se chci zeptat jan probíhal váš pohovor a jak jste odpověděli třeba na otázky: 1) Řekněte nám něco o sobě 2) Proč bychom měli přijmout právě vás? 3) Jaké představy máte o platu? 4) Proč chcete pracovat právě u nás?

Mám z toho opravdu stres.. byla bych ráda za každé rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marylin0078.1.2023 11:11

    Nejlepší bude, když budeš sama sebou. Klidně i řekni na začátku, že jsi nervózní, odlehčí to atmosféru ;)Doporučuji si zjistit hodně věcí o firmě...to působí moc dobře a také mít připravené své CV a umět mluvit o tvých zkušenostech, ačkoli jsou zatím jen studijní...Být milá, ale zároveň znát i svoje požadavky. Vědět, kolik chceš za tuto práci peněz. Mít připravené dotazy (k tomu ti může pomoci, že si zjistíš dopředu něco o firmě), ukázat zájem o problematiku, kteoru se firma zaobírá....Hlavně si nebrat osobně, když to neklapne. Důvodů může být mraky a těžko se dozvíš, co byl opravdový důvod. Brát to jako zkušenost. Pohovory jsou skvělá zkušenost do života ;) Jsem personalistka a přeji ti, ať je to pro tebe fajn schůzka, kterou si užiješ a ne stres ;)

  • U toho pohovoru se musíš umět prodat. Nevím,co je tvůj obor ani o jakou práci se uchází s, tak ti asi moc nepomůže informace, co kdo tam říkal. Na internetu je plno článku, co by se mělo říkat. U některých pohovoru i zkousi i praktické věci z daného oboru. Už se mi stalo, že byl i v Aj...

  • AttyTiria18.4.2023 14:08

    Zjistit si co nejvíce informací o společnosti a pozici, připravit si otázky, zjistit si průměrné ohodnocení pozice v ČR, být sama sebou, příjemná a klidně i nervózní, je to normální a všichni to chápou.

  • Karla564630.1. 14:47

    Dobrý den, rozumím vašemu stresu ohledně nadcházejícího pohovoru, ale nemusíte se bát. I já jsem byla v podobné situaci jako absolventka a bez pracovní minulosti. K otázce ohledně platu bych doporučila být flexibilní a poznamenat, že jste otevřená k diskuzi o výši. Já jsem ve firmě už dva roky a plat se mi postupně zvyšuje. Nedávno jsem dostala za úkol objednat teambuilding na internetových stránkách https://firmsport.cz/. Už se těším, jak si to s kolegy užijeme. Držím vám palce, určitě to zvládnete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist