Můj partner mi byl nevěrný

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33901 7.7.2011 20:49

Jak se má žena postavit k nevěře? Já si vždy myslela že třeba u mladých kluků se to dá pochopit a tolerovat to, ale co když po půl roce zjistím, že mi ani neřekl všechno ? S partnerem chci i přesto být, ale nedokážu se přesto nějak přenést, jak kněmu můžu zístak zpět důvěru a zase sním přijít na jiné myšlenky?

Děkuju za vaše názory, myslím že se budu snažit to ještě více s přítelem probrat, idkyž to je těžší stalo se to před půl rokem a až teď jem zjistila že to nebyl jen úlet ve stylu osahávání a líbání se ale měl sex s jinou. No a pokusím se sním začít zase na ,,čisto,, ovšem vědět a tohle si vzájemně už víckrát nepřipomínat. Snad časem budu zase šťastná.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Důvěra je ošemetná věc. Pokud ji jedou ztratíš, pak se hrozně těžko získává zpět. Musel by sekat latinu - a to doslova. Já jsem také dala příteli ještě jednu šanci, ale to asi nebylo to stejné, protože mi spolu ani tak nechodili - mně bylo čerstvých 15 a jemu 17 - mladej, divokej, nespoustanej. A to mě asi přitahovalo. :) Ale když mi ublížil, už nikdy jsem ho nechtěla vidět, ale nešlo to, pořád jsem ho milovala. Teď jsme spolu 2,5 roku a on se chová moc hezky, nevěrný mi určitě nebyl, ale já mám stejně pochybnosti a ten "červík" v mé hlavě hlodá. Záleží jen na tobě, jestli toho červíka dokážeš zklidnit natolik, abys byla šťastná. Chce to čas. A přítelovu trpělivost. A upřímnost, to hlavně - měl by ti říct, co bylo, měl by ti říct všechno a nic už netajit. Protože když jsou tajemství, není důvěra.
    Přeji ti hodně štěstí, ať to všechno zvládneš!!!!

  • Jak získat zpátky důvěru, to těžko říct. Asi byste si měli sednout a probrat to. Proč se to stalo, jestl ito byl momentální úlet nebo mu ve vztahu něco chybí? Jestli spolu i přesto chcete zůstat. Chtít po někom slib, že už to nikdy neudělá asi nejde, je to opravdu o té důvěře. A taky každý jsme nastavený na něco jiného. Jeden by nad tím mávnul rukou, druhý by to neunesl a vztah ukončil. Mě osobně by zajímalo, jestli na tom můžu mít taky vinu nebo jestli to bylo jen vzplanutí. Jestli se to opakovalo nebo to bylo jen jednou. Hlavně spolu mluvte! Ale nezapomeň - jestli mu to odpustíš, už to nikdy nevytahuj a nepoužívej proti němu. Člověk dokáže odpustit, ale nedokáže zapomenout, pak záleží jen na tobě, jak se k tomu postavíš. Jestli ho to mrzí, moc dobře ví, že tvoji důvěru pochroumal. Jestli to bere, jako že nic, zbystřila bych a dala si na něj pozor.

  • Podle mě neexistuje obecný recept jak se zachovat, ale jestli to z něj leze jak z chlupatý deky a ani není schopný Ti to vše říct, tím pádem neudělat za tím tlustou čáru a začít znovu a lépe, tak nevím, já bych asi nenašla už důvěru..., pro mě je zapřená nevěra to nejhorší, prostě to ten vztah tak podryje, že bych už pak jen podezírala, hlídala, šmírovala... to je k ničemu. :( To pak stejně vede pomalu, ale jistě ke konci. Určitě jsou vztahy, které pak "fungují" po něvěře, věřím, že jich je hodně, ale podle mě to není to co si pod láskyplným vztahem představuju já.
    Já totiž nějak nepochopila nevěru, jako zažila jsem nějakou přitažlivost k někomu jinému (jsme spolu více než 7 let, bydlela jsem na koleji-příležitostí by bylo...), ale to nebyl důvod se s někým spustit, abych to udělala, musela bych být pak s něčím "doma" nespokojená a tak to beru i z druhé strany - jemu doma něco chybí, něco mu nevyhovuje - podvede, to mě pak přivádí na myšlenku, že je se mnou nespokojený a já nechci vedle sebe nespokojeného partnera...
    Ale každý na to má jiný pohled, proto můj názor ber jen jako něčí názor ;) a né jako radu jak se zachovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist