Možnost výběru doktora k porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 16.6.2012 22:34

Kolegyně těhulky a maminky, kdybyste měly možnost mít u porodu lékaře, kterého jste si přáli, s tím, že by se tedy dohodl konkrétní termín a porod by se vyvolal, šly byste do toho? Měla to některá z Vás? Moc jsem si přála jednu doktorku, teď mám možnost vybrat si dokonce mezi dvěma, jeden dr. je tady opravdu známý a žádaný, ale tak nějak nevím, jestli je to dobře. Na druhou stranu jsou tu doktoři, které bych u porodu moc chtěla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mít u porodu doktora známého by se mi líbilo, ale nešla bych do toho umělého vyvolání porodu (pokud bych teda už nějakou dobu nepřenášela), miminko si samo řekne, kdy bude potřebovat ven, ale pokud víš, že je to pro tebe duležité, abys mohla porodit v klidu, tak proč si tam někoho nedomluvit:)

  • Neresila jsem, koho tam budu mit. Doktory jsem neznala, hlavne jsem doufala, ze bude vsechno bez problemu. Stejne tam se mnou byla hlavne porodni asistentka. Doktori se sebehli ve chvili, kdy se PA nepodarilo najit monitorem srdicko miminka. Pak mi myslim doktorka pichla vodu a asi byl nejaky doktor i u tlaceni, to jsem ale nejak zvlast nevnimala, kdo tam je.

  • Martasek8917.6.2012 6:30

    Já chodila celou dobu ke svému dr. Až den před termínem mě odeslal na kontrolu do porodky. Byla jsem tam pouze jednou, město a porodku jsem neznala, takže nevím, kdo jaký je. Na druhou kontrolu jsem jela už s tím, že mám kontrakce a rodila jsem. Všichni byli příjemní a druhý porod bude nejspíše také tam. Kdo u porodu bude, je mi jedno. Hlavně, aby vše proběhlo v pořádku.

  • Asi bych to spíš taky nechala na miminku :-) Důležitější mi přišla ta porodní asistentka, doktor je jen na závěr. Taky jsem měla vyvolaný kvůli přenášení, naštěstí se porod rozběhl hned po první tabletce, ale to prý je výjimka, jak mi tam říkali. Počkala bych asi do termínu a po termínu porodu, pokud by se mimču nechtělo, bych se třeba domluvila na tom vyvolání, aby tam byl ten doktor, jinak spíš asi ne.

  • Vybrat si doktora k porodu můžeš. Já jsem si zvolila, že chci mít u porodu svého gynekologa. Ale zaplatila jsem za to 10 tisíc. :(

  • Pokud mas tu moznost tak do toho urcite jdi. Je dulezite mit kolem sebe nekoho komu veris. Ja si domluvim sveho DR k dalsimu porodu (samo za poplatek) Tedka jsem mela taky "domluveny" porod na urcity den,ze mi ho vyvolaji,......ale tri dny pred mi praskla voda, tak jsme jeli a paní co me mela rodit,tak tu jsem sice stihla,ale koncila ji smena v sest a moc se omlouvala,ze fakt nemuze zustat,tak jsem to zvladla i bez ni. Ale priste chci sveho gyndu a vim ze bude nachystany i mesic pred a jsem hloupa ze jsem to neudelala i pri prvnim a dala na radu znamych. Ja chci sveho gyndu hlavne aby se o me postaral i po porodu a dohlidl na me,jelikoz tedka jsem to mela strasny a myslim,ze kdyby tam byl tak to pohlida.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist