Moučník či dezert

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38218 14.3.2012 13:35

Můžete mi dát nějaký tip na moučník či dezert, kde ale není čokoláda ? Moc děkuji :)

Moc děkuji, vše si zaznamenám ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1314.3.2012 13:37

    co žravé řezy? :-)

  • Mikulassky orgasmus:cela velka plechovka ananasu (muze byt i jine ovoce ale velka plechovka)se rozmixuje i se stavou pridaji se dve vejce,1hrnek mleteho cukru,1,5hrnku polohr.mouky,1prasek do peciva,a 2lzicky sody.Testo se da pect.

    Krem. 2-3pomazankove obyc masla smichas s pul hrnku cukru,1vanilkovej cukr,a 1lzice vanilkoveho pudinku s kelimku uz koupeneho za 6kc. Vychladle testo se potre kremem a posype cimkoliv cokoladou orechy kokosem proste co te napadne u nas v rodine nejoblibenejsi dezert

  • piškotový dort s tvarohem a ovocem - nepečený nebo Piškot s meruňkama - pečený moučník, kam se dávají do těsta okapané kompotované meruňky (nebo i jiné ovoce dle chuti).
    Odvaž 4 vejce, stejně tolik cukru a jako 3 vejce polohrubé mouky. vyšlehat žloutky s cukrem, přidat tak 1 polévkovou lžíci oleje (nemusí být, ale je to lepší), postupně přisypávat mouku a ušlehaný sníh z bílů. těsto nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. nahoru naskládat okapané meruňky nakrájené na 1/4. péct do zlatova.

  • Kiwi řezy: 4 žloutky utřít s 18 dkg cukru, 6 lžíc vlahé vody, 10 lžíc oleje, 18 dkg polohr. mouky, půl kypř. prášku, ze 4 bílků sníh. Upéct a na studený rozetřeme krém : šlehačku ušlehat a do ní zamíchat 2 zakysané smetany, 1 vanil. cukr. moučkový cukr dle chuti. Dáme na 2h. ztuhnout. Asi po 2. hod, na to nakrájíme kiwi a zalijeme polevou. 3/4 l vody, trochu kiwi sirupu, kvůli barvě, 5 dkg cukru, 2 vanilkové pudinky a uvaříme. Já je někdy dělám s jahodama, nebo můžou byt i kompotované meruňky.

  • Muffiny s borůvkami, či malinami. ( ale dá se to péct i jako koláč na menším plechu) na 12 ks vyšleháš 125 g hery,másla nebo zlaté hané se 100 g cukru a 2 vanikovými cukry, přidáš 2 vejce, 125 ml mléka, 250 g polohrubé mouky a půl prdopeč. Dobře rozmíchat a přisypat 125 g borůvek malin nebo obojího a optrně promíchat. NA pečící papír nebo do formiček na muffiny asi 20 25 min 180 stupňů. Může se do toho přidat na kusy nalámaná bílá čokoláda, je to velká dobrota :-)
    Anebo pokud něco s krémem doporučuju piškotové řezy bez mouky s broskvemi a tvarohovým krémem. NA piškot vyšleháš ve vodní lázni 5 vajec a 200 g moučkového cukru, do hustého krému. Vyndáš z lázně, šleháš do vlažna, přidáš 125g solamylu s 1/2 prdopeč, rozmícháš, na pečící papír asi 10 min 180 stupňů. Je třeba větší miska a klasik plech, protože šleháním to hodně nabyde na objemu. Na krém vyšleháš 1 smetanu na šlehání a pak k ní přidáš 2 vaničky tvarohu (tučný je chutnější, takže pokud nekoukáš na KJ tak ten) vanilkový cukr a osladíš podle chuti. Na vychladlý piškot natřeš krém, pokladeš kompotovanými broskvemi, banány, prostě co máš ráda. A navrch můžeš přidat šlehačku :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist