Mononukleoza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424477 17.8.2022 14:27

Zdravím. Dnes mi byla odebrana krev z důvodu podezření na mononukleózu. Volali jsme potom do laboratoře, kde mi řekli, že výsledek je pozitivní, ale že mi více říct nemůžou a že mi to zítra zavolá moje praktická doktorka. Jsem netrpělivá a potřebuji se zeptat zde, co to znamená pro mého přítele, to že mám pravděpodobně mononukleózu? Bude vůbec moc ke mě přijet nebo já k němu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to infekční, ale hodně lidí nemá příznaky a jsou jenom přenašeči. Takže jsi to klidně mohla od něj chytit a on ani nemusí vědět, že to měl, nebo to měl už dávno. Většinou jí můžeš mít jenom jednou v životě, ale jsou i výjimky (třeba můj přítel :D ). Já jsem s tím málem skončila v nemocnici, protože jsem nemohla polykat. Týden jsem byla na ledový přesnídávce z lednice. Ale může to být jenom jako nachlazení, jako to měl můj přítel. Hlavně buď v klidu v posteli, vylež to a dodržuj instrukce svojí doktorky. A nikam nejezdi! :) Jo a přenáší se to slinama, takže on k tobě může, ale žádný líbání ;)

  • Tak mononukleóze se říká nemoc z líbání. Tak je pravděpodobné, že by to od tebe chytil. Jedná se o infekční onemocnění... Jinak teda mě bylo při mononukleóza tak zlé, že jsem určitě 14 dní nebyla schopna fungovat...a čeká tě jaterní dieta...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist