Moji nejlepší kamarádku šikanuje máma, co mám prosím dělat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393231 20.9.2018 16:33

Dobrý den. Tady u toho co vám chci sdělit, si asi řekněte, že to není moje věc, ale přesto jsem nenašla jiné řešení, než se zde zeptat ,jelikož už mi došli nápady. Mám nejlepší kamarádku, která už odjakživa má drsnější mámu. Jenže karta se obrátila a všechno je horší a horší. Moje nejlepší kamarádka musí každý den udělat približně 10 věcí, které by podle mého měla dělat její máma. Její máma nedělá nějak extrémně těžkou práci, ale přesto moje nejlepší kamarádka doma musí každý den zametat, vysávat, utírat prach, uklidit nádobí, umíte nádobí, vyčistit kočičí WC , uklidit oblečení, srovnat věci atd. K tomu ještě má mladšího brachu ,který ji to pokaždé zhorší a své dane úkoly nedělá. Kdyby to nedělala za něj stejně to schyta ona. Proto se nestíhá do školy učit a proto má špatný prospěch. Máma se s ni neučí a pokud na to nepřijde sama nebo ve škole, máma ji to prostě nevysvětlí. Už několikrát jsem byla svědkem toho ,že měla všechno uděláno do posledního puntíku všechno perfektní, ale jakmile to uviděla matka brutálně po ni začala řvát, že jestli si představuje uklizeno tímto způsobem. Její matka obvykle leži a spí. Maximálně navaří ,jinak absolutně nic nedělá. Hlavně schytá všechno za bratra a dokonce i když není doma a ten bordel udělala ta matka , kričí po ni. Pořád ji zakazuje věci a nikam ji nepouští. Pomalu nezná ani svoje rodné město , a to musím říct, že obě jsme v prostředním věku a chystáme se na střední školu. Opravdu moc bych ji chtěla pomoct. Každý den do sebe rve prášky proti bolesti. Pokaždé je vyřízena a unavena. A každý den mi brečí na rameno. Strašně moc prosím o pomoc. Nejlépe bez jakéhokoliv hlášení na sociálku apod.
Děkuji

  • 20.09.2018 19:12:01 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kolik let Vám je? Zkusila bych se obrátit na linku důvěry, tam by Vás mohli navést k nějakému řešení..

  • No, řekla bych, že v první řadě potřebuje odbornou pomoc její máma. Pokud po příchodu z práce nedává a leží a spi, tak to moc v pořádku není. Možná má nějaké deprese a svůj stav si "usmernuje" tímto způsobem. Možná i urcita posedlost pořádkem.
    Kočičí wc chapu, nádobí taky, vynést koš taky, ale nemyslím, že pokud jsou lidí ve skole/práci, že je nutné utirat denně prach a vydávat.
    A vzhledem k věku by ji mohli pomocí i pracovníci z péče o deti-ospod.
    A co táta?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist