Moje matka mě ponižuje a neustále mi nadává

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489715 14.7.2023 18:08

Dobrý podvečer, mám nějaký složitý vztah s matkou, neustále mi nadává když něco neudělám podle jejích představ, ponižuje mě a díky ní nemám absolutně žádné sebevědomí,a udělám cokoliv tak všechno je špatně mám pocit že mě psychicky deptá, kolikrát dostanu i facku a nadává mi do různých vulgarit... Já nevím co s tím.Mám prostě pocit že mě vůbec nemá ráda....Je to prostě strašný když mi nadává někdo koho mám i přes ty kecy ráda....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Špatně se to píše, ale myslím, že potřebuješ mít nějaky ten pohled z venčí. Měla jsem to s mámou stejně. Jako dcera samozřejmě jsem ji měla ráda, ale uvnitř mě celou dobu hnil pocit, že ona mě nemá ráda a jen mě trpí a má mě, aby ji "někdo otočil". Ano, přesně tohle sama řekla. Až po víc jak dvaceti letech mi došlo, že je to zlý člověk a nemám vůči ní žádnou povinnost, protože ona jako máma mě jen a jen celou dobu týrala a zneužívala. Není v pořádku dítě ponižovat, vyčítat (kolikrát i nesmysly, vždy si něco najde) a fackovat. To si zapamatuj. Dělá to jen slaboch a nebo nemocný člověk. A ano, pocit nízkého sebevědomí je bohužel důsledek tohoto chování, aby tě mohla manipulovat.Pokud můžeš, tak se co nejdříve odstěhuj. Pokud si v dost nízkém věku, zkus se svěřit blízké kamarádce nebo někomu v blízkém okolí.

  • Ahoj, mrzí mě, jak to doma máš. Já to tak doma měla, ale deptali mě oba rodiče. Nenadávali mi teda sprostě, ale dost často jsem slyšela, že jsem líná, k ničemu, nikdo mě nebude chtít, že jsem bezohledná, nejsem pěkná ženská, nikdy na mě nebudou pyšní atd. atd....fyzicky mi neubližovali, ale slova často bolí víc i...moje sebevědomí na bodu mrazu. Naštěstí jsem si ve svých 24 letech tenkrát řekla, že se musím odstěhovat, našla jsem si malý byt sama pro sebe. Byla jsem už zaměstnaná, nepotřebovala jsem je. Nejlepší rozhodnutí v mém životě! Nicméně jsem pak teda i potom bojovala se sebevědomím, bylo pro mě lepší s nimi utnout kontakt nadobro a jsem ráda, že jsem to udělala. Kecali mi do života neustále a pořád jsem si připadala jako malé neschopné děcko....držím palce! K tvému případu mě jen napadá, že ji mohla nová kamarádka dost ovlivnit, ale chovala se tvoje matka předtím k tobě jinak?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist