Moje máma je blázen

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54017 3.5.2012 20:03

Ahoj.. Smojí mámou vždy vycházim OK je jen jediý duvo proč se vždy hádame a to je uklid.. Ona furt uklizi ale FUTRT 10x deně vysáva 4x de utřít stůl 12x vytře koupelnu... Já sem hold nejsem po ní a nepotřebuju mít vše perfektní.. Nahodou není dotažená záclona o 2 cm nebo otočená ozdoba na stole už je zle přitom to vypada furt stejně aspon ja s tátou to teda nevidime. Furt je neco špatně... Ona ted začala chodit do nové práce a já sem si řekla že vždycky když přidu ze školy tak perfektně uklidim aby ona pak nemusela.. Bylo vše hotové udělanej prach, povysávano, vytřeno , upravený záclony polštařky ustláno no rptoste lautr všechno.. Ona přišla a začala vše delat znovu ničeho si nevšima .. Proste to dělá automaticky protože ji přide že je tu vždycky bordel .. Já sem ji pak řekla že sem vše uklidila a nechápu rpčo to dela znovu a ona mi začla vyčitat že tohle mě neučila že je všechno špatně.. Dělala sem to celý týden a ona furt co přišla z práce začala uklízet i když to doma bylo perfektní a furt si stežuje že přide z práce a musí uklizet..
Ted na mě začala řvát že v koupelně jsou zase zaschlý skvrny od vody .. Ano to sem doopravdy videla i já , ale zase sem udělala špatně že sem ji řekla ano vidim to přiště to utřu a odešla sem.. To ji strašně vytočila a napalila mi facku za to že sem drzá.. Fakt nevim co mám dělat .. Když se snažim je to k ničemu a všechno je špatně, když řeknu že je blízen že jen uklizi je to ješte horší a když ji v klidu přiznám že sem to tam nechala a přiště to uklidim tak sem drzá..
Mám se učit básničku do školy .. Já ji to chtela předvést jak krásne sem se to za 15 min naučila a ona mi řekla vypadni ted mi dávaji VIP zprávy.. To je ale tak vždycky.. ja mám cht hrat stolní hru " nee mě ted davaj kriminálku" mamko nejdeš na procházku ? " ne musim uklidit" mamko chci se mazlit " banebože nevidiš že mi davaj kriminálku MIAMI?? Je to hrozný a když ji to řeknu že mito vadí tak mi začne vyčitat že sem furt venku a e se mi to doma nelíbí atd , ale nechápe že je jasný že me to doma nebavi když počítač nemám zrovna moc v oblibě, sem už naučená, a doma se proste nudim když ona má furt ty podělaný kriminálky.. Fakt nevim co mam delat..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, pokud je Tvé vyorávění pravdivé, jedná se u Tvé maminky o obsedantně kompulzivní poruchu - chorobné uklízení. Viděla jsi někdy seriál "můj přítel Monk"? Ten měl také tuto poruchu, ale zase byl jinak postižen.
    Vím, že to bude znít divně, ale zkus se objednat k nějakému psychologovi, jestli by Ti poradil, jak byste doma na maminku mohli zapůsobit. Já jsem měla kolegyni, která prala v pračce i kolíčky na prádlo... . Je to prostě psychická porucha, která by se měla léčit (tím nemyslím v léčebně). Zbavit se obsedance je někdy ale velmi těžké a zdlouhavé.
    aždý z nás někdy sám osobně zažije obsedantní chování. Já jsem při odchodu z bytu kontrolovala, zda je vypnutý plynový sporák (i když jsem na něm ráno nic nedělal a kolikrát jsem se vrátila, zda jsem byt zamkla. Odnaučila jsem to za půl roku a byly to teda nervy.
    Přeji Tobě a tatínkovi, abyste to nějak zvládli. Ale to tatínek musí chtít také.....:-)

  • hele ja to mam absolutne stejne ale absolutne stejne a když ji pomužu a utřu prach ona to udela hned pome podle sveho a taky začla říkat že to delame schvalne ale mi toschvalne nedelame
    :'-(:'-(:'-(:-(

  • af7511.9.2015 11:43

    Ahojky, koukam, ze mas stejny problem jako ja...moje matka me takhle tyranizovala a prehlizela kvuli uklidu taky, je potreba neco s tim delat a nenechat si to prerust pres hlavu at ti to pak v budoucnu nenici tvuj zivot nebo tvoji rodinu...me 40 a jeste dnes mi dokaze pridelat matka opravdu zbytecne starosti a zklamani nejhorsi je, ze uz to praktikuje i na moje deti a ty jsou pak z babicky zklamane...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist