Moje dcerky přinesly domů ještěrku

Otázku položila: JanaRad 26.6.2012 14:30

Potřebuji pomoc! Moje dcerky přinesly domů ještěrku - zachránily ji před kluky, kteří ji chtěli zabít. Jenže ji nechtějí pustit ven a já nevím, jak takové zvířátko chovat doma, aby neumřela. Zatím ani nevíme, co ještěrka jí, takže ji máme ve sklenici a holky nalovily nějaké broučky a taky utrhly pár zelených listů a budeme pozorovat, co zbaští. Poraďte, jak na to. Nerada bych, aby ještěřička zemřela - bylo by mi jí líto, ale i holčiček, které to s péčí myslí vážně a měly by zkažený začátek prázdnin.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporučuju vypustit do přírody. Je to živé zvíře, ne plyšák a bylo by to dobré vysvětlit dětem aby si zvykli, že nemůžou mít vše co chtějí a odůvodnovat to zkažením prázdnin. I "pitomá" ještěrka má svoje potřeby a v provizorní sklenici moc dlouho nevydrží, a i když to nedokáže dát najevo jako pes nebo kočka, tak trpí. Když pominu to že je chráněná ( pokuta až 500 tisíc) tak vybavení pro řádný chov je otázka tak 2 tisíců minimálně.

  • A je to ještěrka obecná? Pokud ano, je to chráněný druh a já bych ji doma tedy určitě nechovala. My máme 2 na zahradě, mají tam někde domeček a sluní se nám na kameni na sklepě, nikam neutekly. Ale doma bych je tedy nechovala. A myslím, že to ani není dovolené, vzhledem k tomu, že je chráněná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist