Mohu si dojít sama koupit brýle?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367872 18.2.2017 21:58

Ahoj :). Mám takový rychlý dotaz, a to, jestli si mohu dojít koupit brýle sama ve 14 letech? Samozřejmě dioptrické. Asi to zní hloupě a možná to je, jako bych se ptala, jestli si mohu dojít do obchodu koupit sama tričko, ale i tak se radši ptám. Už je to něco přes rok, co jsem byla na prohlídce u oční. Tam mi logicky zkontrolovali zrak a dostala jsem takovou tu zprávu o tom, kolik mám dioptrií a tak. S tím jsme šli do optiky, kde jsem si vybrala nové brýle. Když jsem byla menší, brýle jsem také nosila, ale potom jsem je nějak přestala nosit. Poslední dobou před tou kontrolou se mi začal horšit zrak, proto jsme tam šli. No a právě že kvůli tomu, že jsem měla takové ty malé brýle ještě jak jsem byla mladší, jsem potřebovala nové. Ty brýle mi ale vůbec nevyhovují. Pořád mi padají a po delší době, co je mám na sobě, dost tlačí atp. To samé jsem řekla mamce, ale ta mi řekla, že ji přijde zbytečné kupovat brýle znovu, když je to teprve rok. A tak mě napadlo, jestli bych si je mohla dojít koupit sama za své. Ale nevím, jestli to jde i bez toho papírku z vyšetření nebo třeba jen stačí přinést stávající brýle, aby mi tam dali sklíčka se stejnými dioptriemi? Děkuju za odpovědi.

  • 19.02.2017 12:45:57 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8918.2.2017 22:22

    Dnes plno optik rovnou meri zrak, takze probehne kontrola, zjisti se dioptrie a rovnou si tam vyberes bryle. Zase by snad nemel byt problem ty stavajici pouze upravit, aby sedely lepe. Po roce mi taky prijde skoda mit nove. Nemluve o cene. Bryle nejsou nic levneho, bohuzel.

  • hiuhi18.2.2017 22:52

    nevidim v tom problem... ale... zkus se nejdriv poptat v optice zda by sly tve ramecky upravit aby ti lepe sedely (muzes je mit ohly a pak klouzou, tlaci apod.)
    jinak ti v optice zmeri zrak .. a tvuj vek nehraje roli

  • neznám odpověď na tvůj dotaz, ale osobně kdybych pracovala v optice, a přišlo tam 14 leté (promiň ale v podstatě je to tak) ještě dítě, asi by mi to přišlo dost zvláštní... Pokud se ale brýle platí předem, tak by to nemusel být zásadní problém. Jinak měla jsem s brýlemi podobný problém, moc mě tlačily, bolela mě z nich hlava, ale na druhou stranu také sklouzávaly. Trpěla jsem, než mi někdo poradil jít do optiky a nechat si je utáhnout okolo očí a nosu, a naopak povolit tu část kolem uší. a bylo po problému :) tenkrát se za to ještě ani neplatilo... asi 8 let zpátky

  • Brýle si určitě můžeš jít koupit sama, vůbec v tom nevidím žádný problém... Naopak si myslím, že je to super, protože ti do toho nikdo nekecá a nemůžeš pak být ovlivněna někým jiným... Co určitě doporučím, jsou třeba tyto stránky zde - https://www.hotovebryle.cz a to abys nemusela už nikam ani chodit! :)

  • interstellar19.2.2017 13:04

    Myslím, že není problém ve věku, ale pořízení brýlí stojí několik tisíc, a nejsem si jistá, jestli by ti rodiče tolik peněz svěřili. Jinak jak už tady bylo psáno, netřeba chodit k očnímu, v optikách tě odborně změří sami a umí i dobře poradit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist