Mohu použít kauci na nájem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #476471 15.4. 18:46

Ahojky, bohužel jsem se tento měsíc dostala do situace kdy nemám na nájem. Respektive mám, ale kdybych ho uhradila jsem do příští výplaty hlady a nezaplatim další důležité věci. Přecházela jsem z práce do práce a finance mám tedy o dost nižší. (Částečná podpora z up a částečná výplata z novy práce). Četla jsem, že když se tak stane jeden měsíc, lze vzít nájemné z kauce, protože je vlastně ve výši nájemného. Myslíte, že to půjde? Od příštího měsíce budu úplně v pohodě a budu mít zase vše ok. Doposud jsem řádně nájem platila. Nevim ale jak to podat majiteli, je mi to trapné a mám strach aby tohle přijal. Ale to by mě musel vyhodit kvůli jednoho nájmu a to se mi přece snad nevyplatí když od příštího měsíce bude vše zas ok. 😄 Děkuji za názor. A taky třeba radu jak to majiteli podat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • určitě bych to majiteli řekla zavčasu a nabídla aspon zaplacení části nájmu. a k tomu použít druhou část z kauce. ale je to o komunikaci a čím dřív, tím líp.

  • Hele, myslím,že to úplně neklapne, je to taková jistota pro majitele bytů, stejně budeš pak muset poslat 2 nájmy, aby se mu ta kauce vrátila, pokud bys zase nemohla platit nebo bys něco v bytě zničila, aby to mohl brát z té kauce ..

  • Nic se z ničeho nebere a rozhodně to nefunguje tak, že řekneš majiteli "vemte si to z kauce". Přestat platit nájem je porušením slouvy. Kauce slouží majiteli od toho, aby mu dočasně pokryla náklady vyplývající z porušení smlouvy, ale zároveň po dobu trvání vztahu má právo si ji ponechat v celé výši. To znamená, že i kdyby kauci měl fyzicky někde v obálce a teď si z ní vzal jeden nájem, tak ty máš povinnost to urychleně doplatit, aby ji tam měl zase celou. Určitě to majiteli řekni dopředu, ať s tím počítá, společně s realistickým plánem, kdy dlužný nájemný splatíš. Neni nic horšího než nájemník dělající mrtvýho brouka. Takovýho většina lidí co nejdřív vyhodí, i kdyby to vždycky pak doplatili.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 542 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist