Mohu desetidenní miminko dávat spát na záda?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #351129 5.6.2016 23:48

Maminky jak jste dávali spinkat 10denní miminka,v nemocnici mi řekli že mám střídat boky každý kojení,boky střídám po každém papání.Ale mám strach aby neměl mrňousek placatou hlavičku z boku jestli se může dávat i na zádíčka :-) ??

  • 09.06.2016 2:46:49 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já na noc dávám naopak na bok. Mimčo spinká nádherně a i mám jistotu, že když ublinkne, že to půjde ven.Sklon postýlky máme zrovna tak.Ale opravdu každý doktor :-) řekne něco jiného.

  • Riannys6.6.2016 0:05

    Nám v porodnici taky řekli, že na boku a pak dětská doktorka řekla, že jedině na záda a dala nám k tomu i nějaký vyjádření komise, že jedině záda. Už jsem si zvykla, že každej doktor říká něco úplně jinýho co se týká miminek.
    Takže já dávám na záda, kdy

  • Řídila bych se tím,co chce miminko. Malou bych na záda nedostala,radši spala na boku,tak jsem je stridala. U syna zase opak,radši záda. Sisatou hlavu nema ani jeden. Určitě příjdeš na to,co prckovi vyhovuje ;-)

  • vyznat se v tom milionu doporučení dr., který si často i vzájemně odporují je někdy opravdu těžký, ale to si musíš rozhodnout sama. já dávala na bok, protože mi děti hodně blinkaly.nicméně placatý hlavičky se opravdu bát nemusíš, syn se mi otáčel hlavou vysloveně jen na jednu stranu (na druhou jsem ho pak už téměř nepokládala, vadilo mu to) kvůli zlomené klíční kosti a placatou hlavu neměl a nemá;-)

  • Já dávala zásadně na zadicka a otacela jsem hlavičku střídave na jednu a druhou stranu a někdy i na bok když si málo deti odkrkli ale to většinou jen na chvilku přes den dávám i na bříško spinkat ;)

  • kdyz se da takto male dite spinkat na zadicka, tak je problem v tom, ze kdyz si ublikne, muze se zacit dusit. hlavicka na stranu nepomuze, protoze to i takto male dite umi otacet. takze ja davala spinkat na bok, na zada treba do kocarku, kdy jsem mela malou stale pod dohledem...

  • U nas zas na doporuceni dr jen na zadech a otacet hlavicku na stridacku

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist