Mohla bych nosit korzet ve 13.?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45747 27.6.2011 22:53

brý den. hned na začátku - je mi 13.chtěla bych se zeptat nevíte jestli bych mohla už nosit korzet / alespoň mírně stahovací nemyslím ten co stahuje extrémě... jen prostě trochu no :) jak jsem koukala je to taky šíleně drahý myslítte že si to můžu obědnat? abych z toho rychle nevyrostla..má to taky výhody budu pořád rovně držet záda .:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sigiska28.6.2011 8:14

    Ahoj, nechci být hnedky na začátku protivná, ale korzet mám spojený jen s jednou věcí..... Myslím, že ve 13 je ještě na takovéhle oblečení čas. Raději si kup nějakou hezkou podprsenku, která Ti poslouží určitě více než korzet, ve kterém budeš upnutá a špatně se Ti bude dýchat i sedět. Pokud máš problémy s držením těla, tak ve zdravotnických potřebách mají stahující pás přímo na záda, aby si ji držela rovně. Tak snad jsem Ti to trošku rozmluvila :-)

  • Ahoj, taky se k tomu korzetu nepřikláním. Držení Tě to nenaučí, naopak ti ochabnou zádové svaly, protože je nebudeš namáhat. Špatně se ti bude jíst i dýchat. Držení těla je lepší naučit se cvičením, než korzety. Posiluj záda a bude to pro tebe zdravější ;-)

  • Ahoj, rozhodně bych ti to nedoporučovala. Hlavně se v tom hrozně špatně dýchá. Také jak říká sigiska, zajdi si do zdravot. potřeb a optej se na jiná řešení. Nebo zajdi k doktorovi a ten jistě poradí co se zádama :)

  • Ve trinacti jeste furt rostes, takze v korzetu nemas co delat. Jak pisou holky, jist se v tom neda, ochabnou ti zadovy svaly atd. Radeji cvic, abys mela pevne svalstvo a drzet rovny postoj jde i bez korzetu. V detstvi jsem byla spis kluk, furt jsem litala nekde venku s odrenyma kolenama, postoj jak bezdomovec, ale nejak v tvem veku jsem si proste rekla dost a zacla ze sebe delat holku. Takze jsem si proste davala pozor, abych drzela zada rovne. Dneska uz s tim nemam absolutne zadny problemy. Korzety jsou pekne vylepseni satniku, ale neni na nich nic zdraveho, rozhodne ne pro slecnu, co se jeste vyviji.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist