Mňamky z tvarohu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42463 26.5.2011 17:57

Znáte nějaké dobré recepty na moučníky či dezerty s tvarohem ? Pečené či nepečené ? Be-Be střechu znám, tu miluju, ale chce to i něco jinýho :-D Díky moc za tipy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • himaláje... dej do vyhledávače fakt dobrota

  • Já dělám strouhaný čokoládový koláč s tvarohem a hrozinkami. Pokud by byl zájem o recept, tak napíšu :-) je to rychlý, levný a přitom mňamka. Nebo nepečený piškotový dort s tvarohem a ovocem, lehký a skvěle osvěží v tomhle vedru.

  • Já mám oblíbený a rychlý: Do dortové formy dám na dno piškoty. Pak utřu v misce 2 tvarohy se 2 žloutky a skleničkou cukru, přidám 2 lžíce rozpuštěného tuku (dávám máslo, ale v receptu je hera), pak vmíchám 2 lžíce solamylu (vrchovaté) a nakonec zamíchám sníh z těch 2 bílků (v receptu to není, ale aby to vyskočilo přidám tak 1/2 prdopeče), peču asi 35 minut na 180, prostě do růžovo-zlata, po vychladnutí poleju čokoládovou polevou. Takový lehký dortík, ve dvou ho sníme raz-dva :D, líbí se mi, že to je bez mouky a toho tuku tam taky moc není, může se použít i odtučněný tvaroh ve vaničce. Chutná to stejně ;) a ztuhne to taky. ;) Dobrou chuť.

  • Právě jsem snídala Loprajze (recept od Loprajzovi maminky na cestu Paříž-Dakar) : 150g dětské krupice, 2 tvarohy, hrst hrozinek, prdopeč, 150g másla (dala jsem Heru-trochu zahřála v mikrovlce), 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 200g cukru. Všechno smíchat, dala jsem na pečící papír a na 190 pekla asi 35 minut do zlatova. Taková jednoduchá vláčná buchta. Nám to moc chutná. Dalo by se to určo ještě nazdobit třeba a´la kiwi řez.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist