Mluvení u dětí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33694 9.1.2012 14:07

Ahoj, mám 21měsíční holčičku a nechce se jí moc mluvit. Řekne pár slov: máma, táta, hami, napí...prostě jen to co potřebuje. Rozumí, ale nedaří se jí rozmluvit. Starší už v jejím věku dával slova do vět a tak mě překvapuje, že malá nic (přitom se říká, že holčičky jsou rychlejší). Jak to máte vy? Mám to řešit nebo je to normál?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syn ma za dva mesice 3 roky a take mluvi jen neco,zbytek rika svoji mluvou,resila jsem to s doktorkou ta mi rekla ze je akorat liny a ze bude chtit tak zacne sam a tak jsem sla i k logopedce,abych neco nezanedbala,ptz vsichni se porad divili jak to ze jeste nemluvi a ta mi rekla to same co doktorka,ze az bude chtit tak zacne ze nema cenu jej nutit,ze by se pak akorat mohl sprajcnout a nemluvit vubec,a ze se rozmluvi ve skolce,do ktere jde za dva mesice tak uvidime,kazdopadne te chapu,tak jsem z toho byla nestastna ale vyslechla jsem si nazory dvou odborniku a citim se klidnejsi..

  • Každé dítě je individuální , tak že nejhorší co může být je srovnávat sourozence . Malá se určitě rozmluví . ;)
    Žádné strachy . :)

  • ahoj, já si myslím, že se rozmluví, neteř dokonce řekla máma až skoro na dvou letech, nejvíc se rozmluvila ve školce. Ale určitě chybu neuděláš, když se zeptáš mudr. Ale každé dítě je individuální a něco mu jde rychleji a něco pomaleji.

  • Malý má dva roky a tři měsíce a také toho moc nenamluví. Nejdříve jsem z toho měla deprese, protože jinak je to opravdu šikula. Ale prý je to v normě. Naše lékařka nemluvení řeší až od třetího roku, pokud má pocit, že je to třeba. Ale do té doby se snad to naše štěstí rozpovídá, alespoň už se o to začal snažit :o)

  • No, máme to stejně, nejrychlejší-ve všem, i v mluvení, až na nočníkování, byl prvorozený syn a holky po něm jdou ve chvostu teda, mám video,kdy kluk ve dvou letech zpíval písničky o několika slokách, mluvil ve větách-ač se teda začal rozmlouvat také poměrně pozdě, až po roce a půl, ale pak to šlo ráz na ráz (a většinou tak tomu je právě tak, že dlouho nic a pak skok), druhorozená holka po druhém roce teprv začala spojovat 2 až 3 slova a teď mám 19ti měsíční a je na tom snad o chlup hůř, než druhorozená-jako domluvíme se, vím, že hodně rozumí, ale říká snad jen táta (třeba když přijde z práce) a mamam (hamham), občas máma, ale to se jí vůbec nechce, ale vím, že rozumí, že není němá (mluví čínsky) a vím, že až přijde její čas, tak se rozmluví, až nás budou bolet uši :-)

  • Ahoj, tak to já mám nějakého ukecánka. Už zazpívá : táto, mámo, v komoře je myš - celé a další 2 písničky.. :)).
    Mluví od rána do večera, takže s ničím nespěchejte :-)) - užívejte si relativní "klid" :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist