Minuty po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #277581 14.9.2017 20:31

Dobrý večer, chci se zeptat, zda můžu rodit podle sebe v nemocnici a né tak, jak to vyhovuje doktorům či porodním asistentkám. Moje představa je bez klystýru, rození na čtyřech, nechat dotepat pupeční šnůru, hnedka přiložit k prsu a pupeční šnůru bych chtěla přestřihnout sama. Je to tak možné? Já mám panickou hrůzu, že si doktoři budou diktovat podmínky a blbnout mě s oblbováky, že mi dítě po porodu seberou, odvezou... mám hrozný strach, přítel k porodu nechce, aby se mě zastal. Ptaly jste se sestřiček a udělali to podle Vaší představy ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eleyne114.9.2017 20:42

    Asi jak kde. Bohuzel to porad jeste neni vsude pravidlem. Hledej si recenze z porodnic ve tvem okoli. Napr.v FN Plzen Lochotin se ve vsem ridili mym porodnim planem (ja chtela bez kanyly, nez klystyru, bez medikamentu, bez nastrihu, miminko po porodu u me). Doufam, ze se tam tak chova vsechen personal a ze to nebyla jen nejaka vyjimka, ale zname byly taky s porodnim oddelenim spokojene :-)

  • samsonoh14.9.2017 23:22

    Je to opravdu jak kde. Hlavně nejdi k porodu s přesvědčením, že tě do něčeho budou tlačit nebo podobně. Prostě to v poradně v porodnici prober s PA nebo s doktorem, budou se tam střídat, tak to prober s více doktorama. Já jsem to tak udělala a ke všemu se stavěli rozumně a řekli, že to půjde. Měla jsem tak nevměšování fo porodu, bez medikamentů, dítě mi nechat celé dvě hodiny, nerozkapávat očička, neměřit a nekoupat atd. A Jjak to bylo potom ve skutečnosti? Po porodu mi ho hned dali, ale pak jsem byla ráda, že si ho odnesli. Rodila jsem přes 19 hodin a byla jsem strašně vysílená. Odnesli ho ale jen asi na 10 minut. Jakmile jsem porodila placentu, už jsem ho měla u sebe. Změřili ho, ale byla tam mamka a fakt ho nijak nenatahovali. A koupali jsme až na druhý den. Rodit jsem chtěla také ve dřepu, protože tak to bylo s aniballem nejpohodlnější. Realita pak byla ale taková, že se mi nohy samovolně třepaly od bolesti a ani jsem si nedovedla představit, že bych si měla dřepnout či jakkoliv měnit polohu. Takže jsem byla opravdu ráda, že jsem byla na zádech a rodilo se mi skvěle musím říct. Jediné co mi vadilo, bylo držet si nohy. A jinak klistýr není povinný. Můžeš ho odmítnout. Já jsem si vzala yal (šetrnější varianta klistýru) a vyprázdnila jsem bez jakýchkoliv nepříjemných pocitů.

  • Ono je pekne mit predstavu,jak chces rodit a co nechces,aby ti doktori delali. Jenze kdyz se najednou zacne miminko dusit a ma horsi ozvy,tak jde vse stranou a budes rada,ze se ti narodi zdrave mimco i cisarem. Takze ano,kdyz je vse v poradku,proc ne...mej svuj vysneny porod....ale jakmile je neco spatne,je hlavni zdravi jak tvoje tak miminka. A ze partner k porodu nechce?Muj taky nechtel a nakonec to bylo tak rychle,ze na vse zapomel a byl s nami celou dobu.

  • sono215.9.2017 8:03

    Ja som mala presne všetko takto ako píšeš ty, akurát strihal šnúru manžel a polohy sme menili, lebo som malú nevladala vytlačiť, poloha na štyri bola úplne zlá, nevladala som sa držať už, ale tak, môžeš to mať iné
    Veď si zistí ako to je v pôrodnici kamarátka rodila v Prahe a mala pôrod rovnaký. Myslím tým, že rodila ako ona chcela.

  • sisterrys15.9.2017 8:20

    Rodila jsem v Sokolove, malá nemocnice a vše krom rozeni na 4 jde. U nás je standartni poloha pololeh, ale když odešla dr, PA mi dovolila nebo spíš doporučila vytlačit hlavičku ve stoje, pak jsem šla zas do pololehu. Klystyr se u nás snad ani nedává, nikdo mi ho nenabizel, stejně tak tlumící látky. K nastrihu mi primář řekl, že se nedělá automaticky, s PA jsem byla domluvená, že podle situace. Nestrihala, ale malý šel s rukou u ramínek, takže jsem se potrhala.

  • Možná když si vezmes k porodu dulu, budeš mít zastaní a hlavně ona bude vědět vše co si přeješ a přitlačí na doktory.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist