Miminko, jak naučit..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42031 19.9.2011 12:25

Maminky, jak naučit miminko, aby spalo hodně v noci nebo se to samo srovná?
Je nám 15 dní a přes den dokáže spát 4-5h. jinak spí tak 2h. max 3h. a pak se budí na jídlo.
Děkuji moc za rady a zkušenosti..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko19.9.2011 14:47

    No tedy nevím, ale takhle mamému miminku stěží člověk nastaví nějaký režim. Ono si teprv na svět zvyká, a to nějakou dobu trvá. Určitě bych to neřešila do konce 6nedělí, ačkoliv vím, jak je to náročné; je to především maminka, kdo se musí přizpůsobovat. :) Než se nějaký režim vytvoří alespoň v náznacích, trvá to ty první cca tři měsíce, u některých dětí ještě déle. Chce to čas. každopádně co lze dělat prakticky od začátku, lze si zavést nějaké rituály, třeba koupání před spaním, kojení pak již v přítmí a klidu, dát dítě spát již do postýlky nejlépe za tmy, případně ztlumit světla. Přes den hluk moc neřešit, ať si na něj zvyká a i díky tomu se naučí (časem!) rozlišovat den a noc. Samozřejmě to takto malé dítě zatím rozlišovat nebude, ale je to dobrý základ do budoucna. Některá miminka mají pojem dne a noci zcela převrácený a trvá to, než se to srovná - to se zkrátka nedá nic dělat. Nicméně přeji hodně sil a trpělivosti!

  • Abych pochopila, tak během dne má na spaní delší intervaly než v noci? U nás se to srovnalo samo, mám pocit, že až po šestinedelí, naučil se, že po koupeli jde spát (to spal těch 5 hodin) a pak se také budil po 3 hodinách..a čím byl větší, tím méně spal během dne a víc byl unavenej v noci. Někdy po 3 měsících už chtěl v noci krmit jen jednou. Dej mimču čas :-)

  • a nechtěla bys toho po tom prckovi trochu moc?

  • Martasek8919.9.2011 14:26

    Moje malá má 12 týdnů a někdy se v noci budí po 3-4h, někdy po 6h, jednou dokonce spala 8h. Jak kdy, takže zkrátka jde spát - obvykle usíná kolem 22.h, že jde opravdu spát - nejlíp se jí spí za tmy, to má po mně - a pak se zkrátka vzbudí, jak jí to "chytne".

  • tvoje miminko má převrácený režim, musíš vydržet, opravdu je to normální. moje malá má 8 měsíců a stále se v noci budí na kojení. miminko není na baterky :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist