Miminko brečí u koupání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19990 21.3.2012 12:26

Prosím o radu. Náš chlapeček (stáří 10 týdnů) najednou z ničeho nic začal u koupání hrozně brečet. Probrečel tři poslední koupání. Dosud byl u koupání spokojený. Nevím, jestli to může být hlad nebo únava (možná také), ale podle jeho posledního výrazu mi to přijde jako strach. Do koupání je v dobré náladě, jakmile ho dám do vaničky, začne řev. Koupu ve vaničce na látkovém lehátku, teplotu vody odhaduji rukou. Snažím se, aby bylo vše stejně, kromě přísad do koupele. Koupeme obden kvůli jeho citlivé dráždivé kůži.
Bohužel se to zhoršuje: při koupání brečí, na přebalovacím pultě už řev a teď už se ten brekot protáhl i do kojení. Min. 5 minut mu trvalo, než se uklidnil a byl schopný pít. Poradíte, co s tím?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,to same jsme meli i my s nasim dnes uz 5 letym synem.meli jsme moznost si vypujcit koupaci kyblik a bylo po problemu.Moc se mu v kybliku libilo a az uz se tam nevesel presly jsme do vanicky a pak do velke vany a bylo to v pohode.Nas druhy sel rovnou z kyblika do velke vany a taky dobry.Takze podle me bych zkusila kyblik,tam si pry pripadaji jak v briskua potom az bude vetsi tak tu vanicku.

  • Náš malej to v tomhle věku začal taky dělat. Vyřešili jsme to tak, že se vždycky jeden z nás šel koupat do velké vany s ním a bylo po breku. Prostě nechtěl být sám.

  • ahojky, s kyblíkem jsem taky slyšela že zabírá...nebo jsem minulý týden viděla Sama doma a tam dávali miminko kupat zavázané do tetraosušky (pleny), že prý je to dobré právě pro ten pocit bezpečí, tak to můžeš vyzkoušet ;-) Sice jsem taky na to čučela jak puk, ale pokud by to zabralo, tak ušetříš za kyblík ;-)

  • syn mi probrečel koupání ve vaničce v porodnici, doma v kyblíku byl v kllidu a s přehledem se do něho vešel ještě v půl roce, ale to už šel do velké vany.

  • Borlova22.3.2012 0:24

    To my brečíme od začátku. Jsou nám 2 měsíce a kousek. Teď už je to lepší. Zjistila jsem, že jsem mu dávala do vaničky málo vody a to mu asi vadilo. Já být tebou, tak bych si radši teploměr koupila, né vždycky odhadneš teplotu vody. A nebo zkus ten kyblík jak radí holky;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist