Milostný trojúhelník - jak zjistit, co chci? Kniha?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #350499 2.1.2019 15:32

Ahoj všem. Mám prosbičku. Dostala jsem se do milostného trojúhelníku (jsem s manželem šestý rok, z toho druhý jsme svoji, je nám 35), to trvá již od léta, manžel to ví. Vůbec si nedokážu srovnat v hlavě, co chci. Manžel to nechce zahodit a já když jsem s ním, tak je mi také líto toho, co jsme spolu zažili a vybudovali a mám pocit, že bych to chtěla zachránit. Ale cítím, že už ho nemiluju, i když občas mám záchvěv, že ho miluju. Prostě nevím. S "milencem" je mi super, určitě jsem zamilovaná, dovedu si s ním představit život. To je ve zkratce. Jenže už to potřebuju (všichni to potřebujeme) nějak rozštípnout a já vůbec nevím, co dělat, pro koho se rozhodnout (zasloužila bych si leda tak to, aby se na mě vykašlali oba.. :( ) Tak jsem si teď dala "pauzu", tak nějak se odstěhovala do svého druhého bytu a chci si to nechat nějak projít hlavou a ujasnit, co vlastně chci. Nevíte někdo o nějaké knize, kterou bych si koupila a prostudovala? Která by mi mohla dát nějaké odpovědi na otázky? Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zamilovanost a láska není totéž - vlastně jde o dvě dost rozdílné věci. Určitě si netroufám radit co a jak máš dělat, jen je dobré uvědomit si, že nová láska přináší vždycky vzrušení, které ta stará postrádá, že je velmi pravděpodobné, že nového přítele vidíš růžovými brýlemi a neobjektivně, že není prověřen léty a krizemi a že má nepochybně i stinné stránky o kterých ještě nevíš.
    Srovnávat čerstvou lásku se sedmiletým vztahem prostě nelze a není to fér - pokud tedy ve stávajícím vztahu nefigurují zásadní problémy typu alkohol, žárlivost, gamblerství apod. Nepíšeš, zda máte děti, to mi připadá jako velmi zásadní informace a od té bych se odpíchla. Možná budu považována za cynika, ale osobně jsem přesvědčená o tom, že v dlouhodobém vztahu se to to v 95% dřív nebo později stane každému - tedy to, že se člověk zakouká či zamiluje jinde. Tak to bývá, když vztah trochu zevšední, partner se pro nás stane samozřejmostí (a my pro něho) a náhle se objeví někdo atraktivní a zajímavý, kdo má zájem. Jenže podlehnout tomu nutkání pokaždé , když se to stane, může také znamenat, že člověk půjde ze vztahu do vztahu, protože určitý vztahový stereotyp je nevyhnutelný. Asi bych se zamyslela nad tím, jak Váš vztah s manželem fungoval předtím než se objevil milenec, je také možné, že pod náporem oné zamilovanosti vnímáš manžela horšího než je.
    Jinak bych asi , spíš než knihu, doporučila vztahového psychologa, který by Ti mohl pomoct zorientovat se sama v sobě a uvědomit si, jaký je Tvůj skutečný vztah k manželovi a jaký k milenci...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist