Milka
Ahoj, zajímalo by mě, jak je to s výrobnami čokolády Milky. Slyšela jsem, že je myslím ze Švýcarska, ale taky, že Milka v Německu chutná jinak než u nás. Je to pravda? Řekla bych, že mají továrny ve více zemích než jen ve Švýcarsku, ale postup výroby by měl být přece stejný ne?
Odpovědi správkyň témat
-
20.5.2016 9:32Milka byla kdysi moje oblíbená čokoláda. Bohužel v dobách, kdy ji za totáče někdo přitáhl z Rakouska či Německa. Šlo to ještě i v 90. letech. Jelikož na čokoládě ujíždím, rozdíl poznám spolehlivě. Milka měla kdysi uplně jinou chuť i konzistenci - byla sladší, jakoby měkčí a po chvilce se začala rozpouštět v prstech. Rozdíl prachobyčejné mléčné Milky od obyč. mléčné čokolády Orion či Figaro by poznal snad i jedinec s otupělými chuťovými buňkami... Teď si zkus tu prachobyčejnou mléčnou Milku koupit, k tomu to mléčné Figaro a rozdíl nepoznáš vůbec žádný...
Je to tak, vyrábí se v několika továrnách v Evropě, takže si troufám říct, že i v tom slovenském Figaru a jak již tady padlo, chuťově je přizpůsobená nějakým smyšleným preferencím různých národů. Není ani výjimkou, že v některých krajinách se nejen liší receptura konkrétního výrobku, čehož výsledkem je jiná chuť, ale třeba se i šidí některé složky či používají náhražky... Jestli tedy německá Milka chutná jinak než ta k dostání v ČR, nevím, ale docela bych si přála zažít ještě někdy tu chuť, kterou pamatuji z dětství.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
20.5.2016 8:32výrobci toto mnohdy deklarují jako "přizpůsobení se chuti" místnímu obyvatelstvu.
a není to jen u čokolád, ale i u dalších věcí - přizpůsobení vůní aviváží (a dalších věcí).
a je spousta výrobků, které se vyrábí u nás i v zahraničí a chutnají jinak. takže ani u čokolády Milka bych se ničemu nedivila. když kupuji čokoládu tak se dívám, kde byla vyrobena. -
20.5.2016 5:24Ahoj, nevim jestli je puvod milky opravdu ze svycarska nic mene k nam by se mela dovazet ta nemecka ... ale nevim nekupujuji. To ze stejna potravina ma v kazde zemi kde se prodava jinou kvalitu tak to to je pravda. Uz se o tom mluvilo na streamu v a dost. Jinak znam lidi co jezdi do zahranici pravidelne a kdyz koupi napr. syr v nemeckem lidlu a stejny syr v ceskem tak ano je ten rozdil poznat. No a kdyz se vratim k te milce tak nevim jaka je v nemecku ale v cr to rozhodne neni kvalitni cokolada.
-
20.5.2016 6:05nechávám si vozit nějaké sladkosti a kosmetiku z Německa a to stejné zde je opravdu jiné chuti a kvality
U nás vozí z Německa právě kosmetiku a sladkosti i vietnamci do těch svých večerek. Jen je pravda, že si člověk někdy za tu lepší kvalitu prostě připlatí a nevychází to vždy cenově výhodněji. To už je ale každého volba čemu dá přednost. Zajímavé je, že i v pracích prášcích je veliký rozdíl. Mám atopického syna a z českého arielu by se uškrábal, z německého nemá žádné potíže, takže složení není totožné. -
20.5.2016 19:37Vůbec bych se nedivila, jestli to tak je. To že k nám se vozí potraviny s horší kvalitou je celkem známá věc

Dobré je taky sledovat jaký tuk potraviny obsahují... V zásadě nekupuji nic, v čem je palmový tuk, nejen že to není zdravé a likviduje pralesy, ale hlavně to pokaždé chutná jak igelit....
A zrovna v Milce jsem ho našla..... -
5.2.2021 16:14Ať už je ze Švýcarska nebo Německa, tak prostě není nad výborné pralinky. Ty se nedají s klasickou tabulkovou čokoládou absolutně srovnávat
.
