Messenger/fb

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400531 24.1.2020 19:15

Ahoj. Chtela jsem si zalozit messenger bez toho aniz bych mela ucet na fb. Stahla jsem aplikaci Messenger Lite (nejaka mensi verze nebo co, tu druhou mi neslo nainstalovat). Psane tam bylo ze registraci nevzniká ucet na fb, registrovala jsem se emailem protože zasadne nechci nekam davat svuj telefon. I presto to pak po mne k potvrzeni telefon chtělo, zadala jsem tam tedy manželův (na jeho cislo byl pred pulrokem vytvoren ucet na messengeru, ale pred vanoci mu to cele prestalo fungovat a tak uz se tam nemohl prihlasit) . Na nej prisla sms s pozvrzovacim kodem, to jsem zadala. Pak to po mne chtělo nahrat fotku. Zvolila jsem fotku bratra na ctyrkolce kde byl oblečen do toho jezdícího munduru a helmy, nechci ani zveřejňovat sve soukrome fotky. Pak jsem potvrdila. Bohuzel mi ale od te doby nejde s tim nic udelat, pise mi to jen ze ,,prave ted faceboom pouzivat nemůžete. Vase podklady prave kontrolujeme.neustale se starame o bezpecnost nasi komunity. Do te doby nebudete moct fb pouzivat.,,
Nevite co s tim? Mate nekdo zkušenost, cim by to mohlo byt? Manzelovi jsem vytvatela mess. Ucet na jeho telefonu pres aplikaci messenger na jeho novr pracovni cislo a jemu to v pohode funguje a to tam myslim ani zadnou fotku nenahral. Jedine prekvapeni bylo akorat to ze mu to automaticky vytvorilo ucet na facebooku coz on taky nechtel.
Nevim co s tim, mam cekat co bude dal, nebo mam zalozit novy na jiny mail a dat tam treba svoje cislo? Nebo mam jit a zalozit rovnou fb s tim ze ho nebudu pouzivat a budu využívat jen messenger? Bude to i pri zakladani fb chtit muj telefon? Optavdu nechci, aby se do facebooku nebo Messengeru nejak provazalo me telefonni cislo, aby me podle nej mohli lide co me cislo maji dohledat (nebo abych jim nejak nevyskocila v nabidce seznamu). Nemejte me za hlupaka, ja proste ty socialni site odmitam a Messenger sem chtela zakladat jen na natlak rodiny abychom si mohli psat a posilat fotky zadarmo.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage24.1.2020 19:41

    Ja mela nejdriv fcb v pc, pak messenger v telefonu, pak fcb v telefonu... Nejdriv jsem kvuli ztrate casu fcb z telefonu odinstalovala, pak (asi po pul roce) jsem zrusila cely fcb s tim, ze je to opravdu plytvac casu. Messenger v telefonu mi dal funguje i bez fcb uctu.
    Takze si myslim, ze by se dalo obdobne postupovat (zalozit fcb, na to konto msgr a pak hned fcb ucet zrusit).

  • Mě teda přijde strašný. Ze svoji fotku ani dát nechceš tak dáš fotku bratra a telefon manžela. Co kdyby to tak při zakládání udělali i oni?

  • Draha anonymko. Co treba si normalne zalozit ucet na fb, jako fotku tam dat nejakou kytku, jmeno si taky muzes vymyslet a v nastaveni soukromi skryt svuj telefon a nastavit, aby te nikdo nemohl vyhledat ani kontaktovat (zpravy od cizich, kteri nejsou pratele pak budou ve filtrovanych/zadostech...)?

  • Můžeš si založit normálně účet na facebooku, fotka není povinná, telefon taky ne. Potřebuješ jenom e-mail a heslo. ;) Akorát falešný jméno nedoporučuju, facebook falešný účty maže. Mimo to, na facebooku jde nastavit, že podle telefonu tě nikdo nevyhledá, kdybys ho tam už zadala (třeba kvůli dvoufázovému ověření). Pak mě napadlo používat whatsapp, je to jednoduchý na ovládání, ale registruje se to na telefonní číslo (přijde ověřovací kód) a lidi tě pak hledají podle telefonu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist